Reikės:

500 ml pieno;
25 g šviežių mielių arba 9 g sausų;
600 g miltų;
apie 800 g dešrelių;
2 v.š. aliejaus;
2 v.š. cukraus;
1,5 a.š. druskos;
kiaušinio aptepimui;
sezamo sėklų pabarstymui.

Mieles ištriname su 1 v.š. cukrumi, pilame stiklinę šilto pieno , išmaišome ir šiltoje vietoje paliekame apie 15 minučių. Į dubenį supilame likusį šiltą pieną, beriame cukrų, druską,pilame aliejų, mielių mišinį, beriame persijotus miltus.
Tešlą minkome apie 10 minučių.Uždengtą tešlą laikyti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės (apie valandą). Padvigubėjus tešlai. Stalviršį apibarstome miltais ir minkome, raitome bandeles, man tešla dar šiek tiek lipo prie rankų, papildomai įdėjau 3 v.š. miltų ir problemos kaip nebūta.
Išraitytas bandeles dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir paliekame 15 minučių pastovėti. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių.

Skanaus!