„Cristiano – gėjus, Cristiano – iškrypėlis“, – tokie ir panašūs šūksniai ėmė skambėti iš įvairių „Camp Nou“ stadiono kampų tuo metu, kai pranešėjas paskelbė tylos minutę, skirtą neseniai mirusiai „Barcelona“ ekipos legendai Johannui Cruyffui.

„Real“ šiose rungtynėse šventė pergalę 2:1, o lemiamą rungtynių įvartį įmušė ne kas kitas, o portugalas C. Ronaldo.

Incidentas neprasprūdo pro Ispanijos pareigūnų akis.

#RMA⚪️| Un colectivo contra la homofobia defiende a Cristiano Ronaldo
👉https://t.co/yLweC2dCcX pic.twitter.com/KWLhk8hnAO

— Diario SPORT (@sport) April 4, 2016

„Šis apgailėtinas poelgis yra sankcionuotinas pagal 2007-ųjų Sporto įstatymą. Deja, tai ne pirmas kartas, kai Ispanijos futbole mes girdime panašaus tipo homofobinius įžeidinėjimus, kurie nukreipti ne tik žaidėjų, bet ir arbitrų adresu“, – situaciją komentavo su homofobija kovojančios Ispanijos institucijos direktorius Francisco Ramirezas, pareiškęs, kad „Barcelona“ klubas neišvengs nuobaudos.

„Tokių dalykų negalima toleruoti, nes nusileidžiant nepagarbą futbolininkams rodantiems žmonėms mes tarsi duodame kelią tolimesniam įžeidinėjimų sklidimui“, – dėstė F. Ramirezas.

Kad homofobinių įžeidinėjimų toleruoti negalima, sutinka ir pačio Barselonos klubo atstovai.

Skandalų dėl homofibinių įžeidinėjimų pastaruoju metu Ispanijoje netrūksta. Neseniai buvo kilęs triukšmas dėl trečioje lygoje arbitru dirbančio gėjaus Jesuso Tomillero, kurį rungtynių metu įžeidinėjo paaugliai – 15-16 metų vaikinai, susirinkę stadione.

Madrido klubo futbolininkai pozuoja po laimėto mūšio Barselonoje:

Team💪🏽😜⚽️✌️👌🔝

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Apr 2, 2016 at 3:30pm PDT


Įspūdingiausi rungtynių epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)