Makaronai „Alla Gitara“
Makaronams Jums reikės:
100 g kvietinių miltų
100g pilno grūdo miltų
1 kiaušinio
50 g pieno
Pesto padažui Jums reikės:
baziliko lapų
alyvuogių aliejaus
kietojo sūrio
kedrinių pinijų
druskos ir pipirų
Pesto padažo galite pasigaminti daugiau, ko nesunaudosite - užšaldykite.
Padažui:
saulėje džiovintų pomidorų 40 g
šviežio tuno 40 g
Gaminimas:
Paruošiame makaronus. Sumaišome visus ingredientus į vientisą gan kietą tešlą. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir leidžiame pailsėti šaldytuve apie valandą. Iškočiojame tešlą į ilgas ir plonas (apie 2mm) juostas. Pjaustome kaip tagliatele makaronus arba galite sukurti savo makaronų formą.
Paruošiame pešto padažą. Smulkintuvu sumalame visus ingredientus iki vientisos, drėgnos masės.
Žalią tuną ir pomidorus sukapojame smulkiais gabalėliais. Nieko nekepame.
Kai makaronai išverda (įdėjus makaronus į verdantį vandenį jiems išvirti pakanka 4 minučių), sumaišome juos su pesto padažu, o ant viršaus klojame tuną ir pomidorus, skaniname druska ir pipirais.
Skanaus!