CMG steigs atstovybę Vilniuje, o jos įmonė, užsiimanti uostų veikla, – Klaipėdoje. CMG į Lietuvą savo atstovus planuoja paskirti jau artimiausiu metu.

„Džiaugiuosi, kad Kinija pasirinko Lietuvą kaip Šilko kelio strategijos įgyvendinimo vietą, planuodama steigti „vieno kelio, vieno ekonominio bendradarbiavimo“ centrą Lietuvoje“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

CMG vadovas Li Dzian Hongas teigė, kad Lietuva tampa vis artimesne Kinijos, taip pat ir CMG partnere.

Pasak jo, CMG Lietuvoje planuoja trejopo pobūdžio veiklą: darbą uoste, kuris galėtų tapti krovinių pervežimo iš Azijos į Europą ir atgal centru; glaudų bendradarbiavimą su „Lietuvos geležinkeliais“ importuojant ir eksportuojant prekes bei logistinę veiklą, susijusią su dvišale prekyba.

„Korporacijai pradėjus veiklą Lietuvoje, atsiras papildomos galimybės ekonominiam bendradarbiavimui tarp Lietuvos ir Kinijos, o Klaipėdos uostas mums pasitarnaus kaip vartai į Baltijos jūrą“, – sakė CMG valdybos pirmininkas.

A. Butkevičiaus teigimu, detalusis planas, reikalingas tolesnei uosto plėtrai ir CMG veiklai Lietuvoje, jau pradėtas rengti. Lietuva esą taip pat yra pasirengusi bendradarbiauti teikiant tolesnę pagalbą, reikalingą CMG kompanijos investicijų pritraukimui į Lietuvą.

Per ministro pirmininko darbo vizitą Kinijoje praėjusių metų lapkritį pasirašyti susitarimai tarp Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos ir CMG, taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir CMG.

„China Merchants Group“ – viena stambiausių Kinijos valstybinių kompanijų, lyderė tarp Kinijos valstybinių uostų operatorių.

Įmonė taip pat teikia bankininkystės, vertybinių popierių, draudimo ir draudimo tarpininkavimo, fondo ir fondo valdymo paslaugas, vertybinių popierių emisijų, interneto vertybinių popierių prekybos paslaugas, taip pat yra tiesioginių investicijų valdymo paslaugų platforma. Įmonė įkurta 1872 m., jos būstinė įsikūrusi Honkonge.