Internetas mirga marga nuo įžvalgų, sakančių, kad įkurti savo verslą – vienas geriausių sprendimų jūsų gyvenime. Ir tai išties yra visiška tiesa. Kas nenorėtų būti savo paties viršininku? Sukurti kažką savo ir pagaliau dirbti savo svajonių srityje?

Klysta manantys, kad savo įmonę steigiantieji turi turėti milžiniškus kalnus pinigų: biuro patalpų nuomai, personalo samdymui, visai infrastruktūrai ir pan. Galime nudžiuginti tuo, kad jums nereikia jokios erdvės. Kam vos tik įkūrus įmonę švaistyti pinigus nuomai, biuro reikmenims ir panašioms smulkmenoms, jei ją valdyti galite sėdėdamas namuose (arba kokiuose Bahamuose – kaip kam patogiau)? Nūdienose populiarėja itin novatoriška ir labai didelę pagalbą naujų įmonių steigėjams siūlanti paslauga – virtualus biuras. Kas tai ir su kuo valgoma, paklausite?

Virtualus biuras – modernus, realus, saugus ir paprastas įrankis, leidžiantis virtualiu būdu naudotis svarbiausiomis biuro suteikiamomis galimybėmis. Jis kitaip suprantamas kaip juridinis įmonės registracijos ar buveinės adresas, o taip pat adresas potencialiai korespondencijai, jos persiuntimas ar kitokio pobūdžio perdavimas.

Tai yra paslauga smulkiojo verslo įmonėms, kurios paskirtis – sukurti jų klientams ir partneriams realaus biuro įspūdį bei atlikti visas realaus biuro funkcijas. Paprastai mažoms įmonėms, norinčioms sutaupyti, virtualaus biuro paslauga kainuoja keliskart mažiau nei realaus biuro išlaikymas.

Vos savo veiklą pradedančioms vykdyti įmonėms realus biuras gali būti išvis nereikalingas. Pradedant veiklą iš anksto net neaišku, kokio pobūdžio biuro ar jo patalpų reiktų. Tokį aspektą galima nustatyti tik po tam tikro sėkmingo įmonės veiklos vykdymo laikotarpio.

Siekiant platesnių verslo galimybių adresą Vilniuje gali užregistruoti ne Vilniuje gyvenantys steigėjai. Jei įmonės savininkai dažnai būna komandiruotėse arba šiaip nuolat keliauja, visai nereikia palikti tuščio biuro, mokėti už jį mokesčius ar kaskart nuvaikyti laukinius gyvūnus. Pasirinkus virtualų biurą galėsite būti tikri, kad korespondencija jus pasieks laiku ir visada.

Kaip žinia, registracijos adresas visoms įmonėms yra privalomas, nes juo yra pristatoma valstybinių institucijų korespondencija. Virtualus biuras dvelkia ekonomiškumu bei novatoriškumu ir tai yra idealus sprendimas asmenims, pradedantiems naują verslą.

Pasak nemokamasadresas.lt steigėjo Romualdo Mačiulio, sukurti galimybę užsiregistruoti savo įmonės adresą prestižinėje vietoje Vilniuje lygu verslumo skatinimui Lietuvoje. „Kodėl aš įkūriau tokią nemokamą paslaugą Lietuvos verslininkams? Išprotėjau, pagalvosite. Aš noriu matyti žmones, nesuklumpančius savo verslo kelio pradžioje dėl tokių dalykų kaip pinigų stoka biuro nuomai. Tai mažiausia, ką galiu padaryti, idant tokių atvejų Lietuvoje būtų mažiau.“

Steigiant įmonę pravartu žinoti, kad kuomet įmonė steigiama ne elektroniniu būdu, būtina, kad registracijos adresą patvirtintų notaras. Tokiu atveju reikia pasirūpinti savininko sutikimu registruoti įmonę jam priklausančiame nekilnojamo turto objekte. Taip pat reikalingas jo sutuoktinio (jei turtas įgytas susituokus) ar kitų bendrasavininkų sutikimas. Jis taip pat turi būti pasirašytas pas notarą, tad gali sukelti daug rūpesčių, ypač jei vienas savininkų yra sunkiai pasiekiamas.

Kiek paprasčiau įmonę įsteigti juridiniams asmenims priklausančiose patalpose. Reikia tik pateikti įmonės, kuriai priklauso patalpos, vadovo raštišką sutikimą. Jis turi būti patvirtintas įmonės antspaudu, tokiu atveju nereikės vykti pas notarą. Ten nereikia vykti ir tada, kai įmonė steigiama elektroniniu būdu, o savininkas naudojasi tokiu įrankiu kaip elektroninis parašas.

Nesunku nuspėti, kad vis daugiau verslų bus vykdomi nuotoliniu būdu, todėl ir virtualaus biuro paslauga taps itin paklausia. Tik įsivaizduokite, valdyti įmonę iš bet kur, kur tik yra interneto ryšys. Nepamainomas sprendimas sustabarėti nenorintiems įmonių steigėjams. Profesionalams, galintiems dirbti apsikabinus savo nešiojamą kompiuterį, „atsėdėti“ darbo valandas biure nebūtina – jis viską atliks iš jam patogios pasaulio vietos.