(20 cm skersmens kepimo formai):

Varškės/sūrio masei:

350 g varškės (paprastos, kreminės ar grietinėlės sūrio)
150 ml grietinėlės
3 did. ar 4 maž. kiaušiniai
150 ml cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
150 g juodojo šokolado
2 val. š. miltų
aromatinių priedų (jei norit)

Pagrindui:

250-300 g šokoladinių paprastųjų sausainių
80 g sviesto
40-50 ml grietinėlės

Glajui:

120 g juodojo šokolado
75 ml grietinėlės
1 val. š. sviesto

Sutrupinkite šokoladinius sausainius (aš naudoju Selgos), kad šie pavirstų beveik miltais. Užpilkite juos lydytu sviestu ir grietinėle. Viską išmaišykite ir masę sudėkite į tortinę, prispauskite ją prie pagrindo, kad išeitų vientisas būsimo torto pagrindas. Trumpam (8-10) minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki ne daugiau kaip 180 laipsnių Celsijaus.

Varškę/sūrį sutriname su cukraus, vanilinio cukraus ir miltų mišiniu. Supilame ant garų išlydytą, bet jokiais būdais neužvirintą lengvai atvėsintą šokoladą.

Galiausiai sudėkite plaktą grietinėlę bei aromatinius priedus (romo, migdolo emulsiją ar papildomų aromatinių prieskonių), viską gerai išmaišykite. Į masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai, bet atsargiai išmaišykite, kad patektų kuo mažiau oro.

Viską išmaišius, masę supilkite į tortinę ant jau šiek tiek apkepusio pagrindo. Pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Iškepusį tortą palikite vėsti orkaitėje, vėliau perkelkite vėsti į kambario temperatūrą, o galiausiai palikite nakčiai šaldytuve.

Kitą rytą pagaminkite glajų. Šokoladą susmulkinkite ir įdėkite į indą, kuriame gaminsite glajų. Užvirinkite grietinėlę ir į ją įdėkite šaukštą sviesto. Užpilkite šiuo viralu šokoladą ir palikite porai minučių, kad jis pradėtų lydytis. Gerai išmaišykite, dar palaukite kelias minutes, kol atvės ir apipilkite/aptepkite juo tortą. Leiskite galutinai atvėsti ir pastatykite į šaldytuvą, kad glajus geriau sustingtų. Išėmę iš šaldytuvo, supjaustykite ir pateikite į stalą. Skanaus!

Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją