Atsakydama į savaitgalį spaudoje paskelbtą
, pasirašytą ūkio ministro Petro Čėsnos vardu, savivaldybė atmetė jame pareikštus nuogąstavimus. Teigiama, kad sutarties projekte yra įtvirtinta įstatymų viršenybė - jeigu bus priimti nauji šilumos ūkio veiklą reglamentuojantys įstatymai, jų privalės laikytis abi sutarties šalys.

Savo įmonę Prancūzijos kompanijai "Dalkia" siekianti išnuomoti Vilniaus miesto savivaldybė sako negalinti sutikti su pastabomis dėl to, kad sutartyje nėra aptariami praktinio pobūdžio klausimai, susiję su daugiabučių namų vidaus šildymo sistemų priežiūra, buitinių skaitiklių patikra ir keitimu.

"Sutartis reglamentuoja Vilniaus miesto šilumos ūkio nuomą, o ne namuose esančių šilumos įrenginių eksploataciją", - sako ji.

Po sutarties pasirašymo gyventojams bus leidžiama savanoriškai apsispręsti, kam patikėti savo namo vidaus šildymo sistemas - specialios paskirties akcinėms bendrovėms, kaip ir iki šiol, ar Vilniaus šilumos tinklų nuomotojui.

Bet kuriuo atveju, kaip ir iki šiol, visus šių sistemų priežiūros įkainius nustatys pati Vilniaus miesto savivaldybė.

Avarijų šalinimo bei remonto darbai ir toliau bus atliekami pagal galiojančius teisės aktus. Natūralu, teigiama rašte, kad apie tai nėra kalbama sutartyje, nes operatoriui nedaroma jokių išlygų.

Siekiant išvengti galimų piktnaudžiavimų vykdant įrengimų ir paslaugų pirkimą sudaroma Priežiūros komisija, kadangi Viešųjų pirkimų įstatymas privačioms bendrovėms netaikomas.

"Jei, Ūkio ministerijos nuomone, Vilniaus šilumos tinklų nuomotojui reikėtų taikyti Viešųjų pirkimų įstatymo procedūras, siūlytumėme, kad ji inicijuotų specialiai kompanijos "Dalkia" veiklai skirtą Viešųjų pirkimų įstatymo pataisą, kurioje būtų numatyta įstatymą taikyti ir Vilniaus šilumos tinklų nuomotojui", - įsitikinusi savivaldybė.

Įsigaliojus sutarčiai su "Dalkia", šilumos energija turėtų būti pigesnė visiems vilniečiams, nepriklausomai nuo to, ar jų namuose yra įrengtas naujas šilumos punktas, ar ne.

Diskusijas prieš "Vilniaus šilumos tinklų" nuomos sutarties svarstymą Vilniaus miesto Taryboje vėl įplieskė minėtas straipsnis, apie kurį ūkio ministras Petras Čėsna "Lietuvos rytui" teigė nieko nežinąs.

"Tai - mano pasirašytas raštas Vyriausybei, kuris perspausdintas pažodžiui. Net neįsivaizduoju, kas galėjo pateikti jį spaudai", - sakė dienraščiui ministras. Neoficialiomis Eltos žiniomis, užsakomasis straipsnis žiniasklaidoje pasirodė ministro aplinkai artimo asmens iniciatyva.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją