„Mes labai šiais metais buvome pasikeitę, komanda labai greitai išaugo, atsirado naujas geras automobilis, atsirado nauji mechanikai, komandos nariai, kurių nebuvo, toks staigus augimas turėjo ir pasekmių, mes ne visuomet spėjome padaryti taip, kaip norėjosi. Kitais metais greitai viską susitvarkysime ir bus daug geriau. Bet mes ir dabar esame patenkinti, matosi ir rezultatuose tas lengvumas, dabar lieka tobulėti toliau“, - sakė A. Juknevičius.

- Daug kur jums kliudė automobilio gedimai, kaip manote, ką galėjote pasiekti, jeigu ne tai?

- Važiavau, kaip galėjau važiuoti, laikiausi savo plano, labai aiškios strategijos. Aš žinau, kaip reikia važiuoti, turėjome smulkių techninių problemų, dėl kurių prastovėjome 6 val. – tiesiog stovėjome trasoje ir remontavomės. Jeigu tas šešias valandas atimtume, matytumėte vietą, kurioje mes būtume, nes mes klaidų, kurios gadintų mūsų laiką, nedarėme.

- Pačiame Dakare buvo daug sutrumpintų etapų, koks jis buvo?

- Kalbėjome su Mindaugu (šturmanu – DELFI), kad šis Dakaras buvo vienas lengvesnių, nes anksčiau grįždavome ir turėdavome laiko išsimiegoti. Ta prasme jis buvo lengvas, o iš kitos pusės, lengvų Dakarų nėra, ypač jeigu nori kažko pasiekti, kiekvienais metais turi išmokti pamokas.

- Ar šiais metais pasiekėte tai, ko siekėte?

- Pasiekėme, gal tikėjausi, kad bus dar geriau, bet kvaila būtų kalbėti apie tai, kas būtų, jeigu būtų.

- Važiuosite Dakare tol, kol...?

- (Juokiasi – DELFI). Kol kas bijau ką nors pasakyti, pagavus šitą virusą yra sunku atsisakyti, bet, žinoma, kad visą gyvenimą tuo neužsiimsi. Manau, kad kažkada reikės užleisti vietą, yra Lietuvoje augančio jaunimo ir lenktynininkų, kurie galės perimti estafetę. Bet, manau, kad kokius tris metus dar bandysime.

- Ar jautėte konkurenciją su Benediktu? Ar buvo svarbu aplenkti jį bent viena iš greičio ruožų?

- Nebuvo svarbu, nes neprofesionalu būtų koncentruotis tik į vieno lenktynininko aplenkimą. Manau, kad tiek aš, tiek Benediktas nepasiekėme tokių rezultatų, kokį turėjome potencialą. Buvau įsitikinęs, kad mes abu būsime dvidešimtuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)