Feisbuke Andžela pasidalino pasipiktinimu po to, kai antradienio vakarą nusprendė nueiti į kiną Šiaulių „Akropolyje“ ir pasižiūrėti filmą „Žvaigždžių karai: galia nubunda“. Kino salėje ji apsilankė kartu su dviem paaugliais. Vis dėlto, iš filmo ji išėjo po to, kai pamatė tai darančius kitus žmones, nors jokio pranešimo apie evakuaciją negirdėjo.

„Buvome ne evakuoti, o būtent – evakavomės kažkaip tai patys, be jokio paaiškinimo, nurodymų ir pan. Sakysite, o tai kaip patys? O taip, kad kažkas gale pradėjo eiti būreliais iš salės, vieni kiti, pradėjome nerimauti, kažkas pasakė „dūmai“...“, – rašė moteris.

Kadangi filmas buvo rodomas toliau, o dūmų ji neužuodė, kino salėje liko. „Tačiau po kelių minučių vėl pradėjo kilti žmonės ir eiti lauk. Susižvalgėme su paaugliukais ir pakilome, maža kas ir ... čia laukė didžiausias įspūdis – Šiaulių „Akropolis“ TUŠČIAS!“, – stebėjosi ji.

Andželos manymu, visi jau buvo išėję – ir lankytojai, ir darbuotojai. „Sėdome į automobilį ir aptarinėjome, ar gaisras, ar bomba, grįžome namo, tada sužinojome. Nu pasakykit, čia normalu? Tiesa, daug liko salėje, gal net filmą baigė žiūrėti...“, – piktinosi moteris.

DELFI kreipėsi į Šiaulių „Akropolio“ valdytoją Sonatą Jocienę ir pasiteiravo, ar žmones kino salėje pasiekė pranešimai apie evakuaciją.

Ji nurodė, kad Šiaulių „Akropolio“ lankytojų ir darbuotojų evakuacija truko mažiau nei 10 minučių, per jas iš prekybos ir pramogų centro pastato saugiai išėjo 6-7 tūkstančiai žmonių.

„Pirmiausia noriu padėkoti „Akropolio“ pasaugos darbuotojams už operatyvų darbą, o mūsų lankytojams – už supratingumą, – rašoma S. Jocienės komentare. – Apie evakuaciją lankytojai ir darbuotojai informuojami per vidinę garsiakalbių sistemą – ji yra nuolat tikrinama ir veikia visame „Akropolyje“, tarp jų ir visose kino salėse. Antradienį vien iš kino salių buvo evakuota apie 300 žiūrovų, kaip suprantu iš Jūsų pateikto pasakojimo, pranešimą apie evakuaciją girdėjo ir kartu su moterimi salėje buvę žmonės. Kodėl neišgirdo konkreti moteris, man komentuoti būtų sunku.

Bet kokiu atveju, salėje ji tikrai nebūtų likusi – po to kai žmonės palieka pastatą, apsauga dar po kelis kartus patikrina visas patalpas – tarp jų ir kino sales, tualetus.“

Tuo metu buvote prekybos centre ir galite papasakoti, kokia buvo situacija? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)