Į DELFI kreipusis skaitytoja pasipiktino Kauno sporto halėje antrą Kalėdų dieną vykusiu „Geriausių lietuviškų dainų kalėdiniu koncertu“. Pasak jos, nemalonumai prasidėjo jau prie halės. Nors tai nuotaikos, skaitytojos teigimu, jai ir mamai nesugadino, reikalai nesitaisė ir toliau.

„Gruodžio 26 d. puikiai nusiteikusios gerokai ankščiau, kad būtų kur pasistatyti automobilį, atvykome prie halės. Nustebino žmonių pulkas prie įėjimo – dalis jų su skėčiais laukė prie durų, nemaža dalis slėpėsi po šalia esančiu tilteliu. Įleidimas judėjo labai lėtai. Lijo..., – laiške rašė skaitytoja. – Laukėme ne mažiau nei 25 min., nors nuotaikos tai nesugadino: nusprendėm, kad nors ir lyja, gera pabūti gryname ore. Nusivylimas atėjo tuomet, kai koncertas prasidėjo dar nespėjus visiems žmonėms įsitaisyti savo vietose (kaip minėjau, vėlavome dėl nesklandaus žiūrovų įleidimo).“

Skaitytoja sakė žinojusi, kokie atlikėjai pasirodys koncerte, tačiau garso kokybė buvo baisi. „Ne tik kad paties garso buvo gerokai per daug, bet ir bosai „skambėjo“ atskirai, susidarė įspūdis, kad mikrofonas iškraipo atlikėjų balsus“, – piktinosi moteris.

Ji tikino su mama iš pradžių sėdėjusi parteryje, tačiau po kelių dainų dėl diskomforto (pradėjo gelti ne tik ausis, bet ir galvą) nuėjo į salės galą. „Deja, ir ten situacija nebuvo geresnė. Todėl tolimesnio koncerto klausėmės pačiame gale, šone, pučiant skersvėjui nuo vis varstomų durų. Iš salės vis išeidinėjo žmonės..., – renginį kritikavo skaitytoja. – Geriausiai bendrą nuotaiką atspindėjo atsakymas į grupės „Man-go“ užduotą klausimą „Kaip jūs“? Mažai reakcijos. Dainininkė pakartojo: „Kaip jūs“? Galima tik įsivaizduoti, kaip jautėsi atlikėjai... Žinoma, buvo šokančių ir šėlstančių (tarp jų – nemažai vaikų), kuriems tikriausiai patiko, nors ir garsas nebuvo tobulas.“

Skaitytoja tikino iš koncerto išėjusi jam nepasibaigus.

„Galva ūžė visą vakarą. Mamai – taip pat. Štai tokia kalėdinė dovanėlė. Neliko nieko kito, kaip tik pasijuokti... Nieko nesmerkiu ir nekaltinu – noriu tik atkreipti organizatorių dėmesį. Ar gerbiami klausytojai? Atlikėjai? Ir galbūt šį straipsnelį skaitys kiti koncerte buvę žmonės: kaip Jūs vertinate renginį?“, – kitų nuomone apie koncertą domėjosi ji.

DELFI kreipėsį į VšĮ „Arbis“, kuri ir organizavo renginį, atstovus. Išgirdę apie skaitytojos išdėstytą kritiką – eiles ir prastą garsą – jie tikino, kad dėl eilių situacija buvusi normali, nes Kauno sporto halė – ne „Siemens“ arena, o skundus dėl prasto garso siejo su konkurentais.

Pasak organizatorių, renginys buvo filmuojamas, žmonės buvo patenkinti ir renginyje liko iki koncerto pabaigos, o „Hiperbolei“ atliekant paskutinę dainą, žiūrovai atsistoję dainavo kartu. „Niekas neišėjo, galbūt vienas kitas išėjo tiesiog dėl to, kad ilgas renginys ir tiek“, – telefonu skaitytojos skundą komentavo organizatoriai.

Pasak jų, garsu skundžiamasi todėl, kad koncertui įgarsinti buvo pasamdyta Klaipėdos, o ne Kauno įmonė. „Buvo geras apšvietimas, buvo tikrai geras garsas, (skundo) priežastis yra ta, kad nepasamdėm kauniečių ir tiek“, – teigė organizatoriai.

Jų teigimu, žymiai svarbiau, kad salė kartu atsistojusi dainavo paskutinę dainą.

Norėdami parodyti, kad renginys buvęs geras, jie atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotos jo akimirkos. Dalinamės juo su skaitytojais:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)