Vilniuje iš dangaus snaigės pradėjo kristi po pietų. Po kurio laiko miesto gatvės, namai ir automobiliai buvo nukloti sniegu.

Kelininkai įspėja, kad šalies keliuose gali būti susiformavęs plikledis.

Gismeteo.lt duomenimis, pirmadienio naktį daugelyje rajonų iš debesų pabirs sniegas, vyraus šaltukas, kuris tik stiprės. Pūs gūsingas rytų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, keičiantis temperatūrai numatomi mišrūs krituliai, bus slidu. Dienos metu oras atvės iki –2–0 laipsnių, snigs. Šiauliuose, naktį ir ryte, taip pat vyks intensyvūs sniego barstymo darbai, vyraus –1–0 laipsnių temperatūra. Įdienojus snyguriuos, bus apie –2 laipsnius šalčio. Pajūriui sniego teks palūkėti. Nakties ir ryto metu čia vyraus 5–7 laipsnių temperatūra, lynos. Dieną numatomas debesuotumas, bus apie nulį. Vakarėjant atšals labiau.

Antradienio naktį kaip reikiant spustels šaltukas, dangus išsigiedrins. Vyraus šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, atšals iki –6–5 laipsnių. Įdienojus galimas debesuotumas, bus apie –3 laipsnius šalčio. Šiauliuose, naktį ir ryte, temperatūra nukris iki –9–5 laipsnių. Dieną dangumi plauks nedideli debesys, temperatūra sieks –6 laipsnius šalčio. Pajūryje visą parą bus giedra. Naktį ir ryte termometrai fiksuos –4–3, dieną –1 laipsnį šalčio.

Trečiadienį pūs silpnas šiaurės rytų vėjas, dangus bus saulėtas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse šals iki –7–5 laipsnių, naktį gali atvėsti ir iki –9 laipsnių. Šiauliuose debesys net nepasirodys, tad visą parą bus galima mėgautis giedru dangumi. Oras atvės iki –8–6 laipsnių. Pajūryje taip pat bus giedra. Šaltukas svyruos tarp –5–3 laipsnių.

Nuo ketvirtadienio šaltis dar labiau sustiprės. Pūs rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune, tamsiuoju paros metu, temperatūra nukris iki –10–8 laipsnių. Dieną bus apie –5 laipsnius šalčio. Šiauliuose numatomas giedras dangus. Nakties ir ryto metu atvės iki –11 laipsnių, įdienojus temperatūra sieks –8 laipsnius šalčio. Pajūryje visą parą vyraus skaidrus dangus. Naktį ir ryte bus apie –8–7, dieną apie –5 laipsnius šalčio.

Penktadienį galima sakyti bus tikras speigas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos –11 laipsnių šalčio, dieną bus apie –8 laipsnius šalčio. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, numatomas –14–11 laipsnių šaltis. Dieną švies saulė, temperatūra sieks –9 laipsnius. Pajūryje temperatūra svyruos tarp –10–7 laipsnių, bus giedra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)