„Prieš Kalėdas norisi padaryti kažką gero. Kadangi mes įsisteigėme neseniai, norime parodyti, kad esame pakankamai aktyvūs, degantys noru prisidėti prie socialinės gerovės. Artėjant šventėms ne visi turi galimybę jas praleisti su šeima, būti pasveikinti, todėl kilo idėja Daugų trečiojo amžiaus universitete pakviesti lektorę pravesti dekupažo paskaitą, kurios metu patys savo rankomis pagaminsime dekupažinius, Kalėdinius atvirukus, kuriuos galėsime padovanoti Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientams.

Toje ligoninėje guli senyvo amžiaus žmonės, kai kuriems jų sunku atsikelti, vaikščioti. Tikimės, kad dovanos iš taip pat garbaus amžiaus žmonių jiems bus tarsi paskatinimas nepasiduoti“, - kalbėjo Daugų trečiojo amžiaus universiteto steigėjas ir vadovas Žilvinas Riškevičius, ketvirtadienio popietę Alytaus rajone, Dauguose organizavęs socialinę akciją „Kalėdos visiems“.

Daugų trečiojo amžiaus universiteto, įsteigto vos prieš mėnesį, klausytojai patys pagamino rankų darbo dekupažinius, Kalėdinius atvirukus, kuriuos su akcijos rėmėjų įsteigtomis dovanėlėmis dovanojo ligoninėje gulintiems žmonėms.

„Šia gerumo akcija norime parodyti pavyzdį, kad ir vyresnio amžiaus žmonės yra norintys ir galintys padėti kitiems“, – sakė Ž. Riškevičius.

15 valandą 30 minučių Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje vyko Šventos mišios po kurių buvo lankomi slaugos ligoninės pacientai. Jų buvo daugiau nei 60. Daugų trečiojo amžiaus universiteto bendruomenė ketvirtadienį aplankė, bendravo su jais, įteikė Kalėdinių dovanų. Senoliai buvo nustebinti (jiems nebuvo iš anksto pranešta), kai kurie susigraudinę nubraukė ir džiaugsmo ašarą. Nustebinti senoliai nuoširdžiai dėkojo juos aplankiusiems Daugų trečiojo amžiaus universiteto bendruomenės nariams už gražius sveikinimus ir dovanas.

„Tikimės, kad ši socialinė akcija ne paskutinė ir bus gerumo pavyzdys kitiems“, – kalbėjo Ž. Riškevičius.