Taigi. Ką radote? Atsakymas į šį klausimą gali netikėtai būti susijęs su jūsų svoriu, rašoma šių metų spalį atliktame tyrime.

Kornelio universiteto tyrėjai nufotografavo, kokio maisto rado ant virtuvės spintelių 200 žmonių namuose, ir aiškinosi, kaip tai susiję su jų kūno masės indeksu.

Pasirodo, moterys, kurios ant spintelių laikė gazuotų gėrimų butelius, svėrė apie 11 kg už savo kaimynes, kurios negėrė gazuotų gėrimų. Moterys, kurios laikė ant spintelių pusryčių dribsnius, svėrė 9 kg daugiau už kaimynes, kurios nevalgė pusrytinių dribsnių.

Kaip aiškino tyrimo vadovas Brianas Wansinkis, sveikais laikomi produktai kelia kitokių rūpesčių – kuo sveikesnis maistas, tuo dažniau jo persivalgome, galvodami, kad nepadauginame, o iš tiesų – padauginame.

Spėkite, kas buvo ant moterų, kurios svėrė 6 kg mažiau už kaimynes, spintelių? Dubenys su vaisiais.

Tyrėjų teigimu, vienos rūšies vaisiai – puiku, dviejų – dar geriau. Geriausia, jei dubuo su vaisiais stovi virtuvėje ten, kur jūs daugiausia būnate.

Tik nesitikėkite sulieknėti nuo vaisių per naktį. Anot tyrėjų, reikia bent dviejų savaičių įprasti prie pokyčių.

Ir dar šis tas

Įdomiausia, jog vazas su saldainiais virtuvėje laikantys žmonės nebuvo nutukę. Pasak tyrėjų, laikantys virtuvėje saldainius svėrė vos kilogramu daugiau už kitus, o taip yra greičiausiai todėl, kad visi žino – saldainiai nesveika.

Na, o kalbant apie prietaisus, kaip antai trintuvus, skrudintuvus, radijas ir pan., pasirodo, daugiau svėrė tie vyrai, kurie turėjo skrudintuvus. Kodėl? Tyrėjų manymu, todėl, kad skrudinta duona – skanu.
Tyrėjų teigimu, jų rezultatai santykiniai, bet visgi patartina – norite būti ploni, darykite tai, ką daro ploni žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)