4 porcijoms reikės:

8 didelių bulvių
150 g sviesto
50 g džiūvėsėlių
gabaliuko dešros arba rūkytos šoninės
fermentinio sūrio (jei norite)
žalumynų

Bulves nulupkite ir įpjaukite plonomis, apie 0,5 cm riekelėmis. Pjaukite beveik per visą bulvę, palikdami tik 0,5 cm apačioje, kad bulvė neiširtų. Jei norite „stipresnio“ patiekalo, tarp bulvių riekelių prikaišiokite plonų griežinėlių dešros arba šoninės.

Sviestą ištirpinkite ir aptepkite juos į kepimo formą sudėtas bulves (pusę sviesto palikite).

Skardą su bulvėmis dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių. Išimkite, apibarsttkite džiūvėsėliais ir apipilkite likusiu sviestu. Kepkite dar 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Galite apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar dėti į orkaitę, kad jis išsilydytų. Patiekiant pabarstykite kapotais žalumynais ir kmynais.

Puikiai tinka su raugintais agurkėliais ar kopūstais.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)