Ilgai laukti nereikėjo. Žvakė užgeso, o šviesa, kuri buvo užgesinta, užsidegė. Visi jau buvo išsigandę. Tačiau norėjome sužinoti daugiau. Klausinėjome įvairių klausimų ir galvojome, kad tai draugas judina adatą ir mus gąsdina. Jis atrodė tarsi užkerėtas...

Klausinėjome, juokėmės ir bijojome. Viena namie buvusi draugė išėjo pavedžioti šuns. Jis visą laiką buvo toli nuo mūsų, nors kvietėme, cypė, urzgė ir lojo ne savo balsu. Visi norėjome išsiskirstyti, bet dvasia, atrodo, to nenorėjo. Prašėme daugybę kartų, jau nebeturėjome vilties, bet adatą laikęs draugas dar paklausė: „Ar tu nori padaryti kažkam kažką blogo?“

Dvasia neva parodė, kad taip. Merginų akyse jau kaupėsi ašaros... Bet kai paskutinį kartą paprašėme, kad ji pasišalintų, atrodė, dingo... Viską, ką naudojome, užkasėme po žeme.

Kitą savaitę viena draugė, kuri dalyvavo, susilaužė ranką ir susitrenkė galvą. Dar po poros dienos virš draugo buto kilo gaisras, o jo paties namai buvo užlieti, tačiau nukentėjusiųjų nebuvo. Kitiems atrodė, kad juos naktį ir dieną kažkas stebi... O žmogui, kuris kvietimo metu laikė adatą, nepavyko užmigti, vis sapnavo košmarus.

Susitikę prisiekėme, kad daugiau net nepagalvosime apie dvasių kvietimą. Kai pagaliau visi šie įvykiai liovėsi, mes tuo džiaugėmės. Aišku, visiems tėvai atskaitė moralą. O dabar viskas tvarkoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas DELFI anksčiau yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

„Tiesiogiai žmogaus mintys nėra veikiamos, bet veikiama jausminė sfera. Demono veikimas yra angeliškas – angelai minčių neveikia, bet sugeba sukurti tokią jausminę aplinką, kad žmogui pačiam į galvą ateina pavojingų minčių, gali kilti pyktis, įniršis, žmogus blogai jaustis, būti apimtas destrukcijos“, – komentavo kun. A. Valkauskas.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų.

Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo. „Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Anksčiau DELFI kalbintas ne tik neurobiologijos, bet ir elektronikos, fizikos bei informatikos studijas baigęs M.Puočiauskas, komentuodamas istoriją, kai po spiritizmo seanso namie dėjosi keisti dalykai, juos aiškino ne apsėdimu, o kaip klasikinį lunatizmo atvejį.

Pasak jo, spiritizmo seansų dalyviams gana dažnai indukuojami lunatizmo (somnambulizmo, arba lietuviškai – nakvišumo) priepuoliai. Jų metu žmogus atsikelia iš lovos, perdėlioja daiktus iš vienos vietos į kitą, o atsibudęs ryte neatsimena, ką darė naktį ir labai nustemba radęs daiktus ne savo vietoje.