Daugelis mano, kad Paryžiaus pavadinimas kilo nuo Trojos karaliaus sūnaus Pario, kuris pamilo gražiąją Eleną ir parsigabeno ją namo, vardo. Paryžiaus pavadinimas kilo iš galų genties pavadinimo Parisii, kurie įsikūrė Ile de la Cite tarp 250 ir 200 metų prieš Kristų.

Paryžius vadinamas šviesos miestu ne dėl Eifelio šviesų. Šviesos – Paryžiuje gyvenę intelektualai, kurie išgarsino miestą ir padarė jį pasauliniu švietimo centru, pritraukė menininkų, rašytojų ir skulptorių. Na, šviesos irgi prisidėjo.

Eifelio bokštas, pastatytas 1889 m. Paryžiaus parodai, turėjo stovėti tik 20 metų. Baigiantis 20 metų laikotarpiui, Gustavas Eiffelis pasiūlė kariškiams, kad bokšte galima įtaisyti radijo bokštą. 1903 m. buvo užmegztas kontaktas su karinėmis bazėmis aplink Paryžių, o 1906 m. įrengus nuolatinę bazę, paaiškėjo, kad bokštas liks stovėti.

Viduryje Senos stovi Laisvės statulos kopija. Deglo kopija yra tiesiai virš tunelio, kuriame žuvo princesė Diana.

Rue de Picpus kapinėse virš Lafajeto kapo plėvesuoja Amerikos vėliava. Ji ten kabojo netgi per vokiečių okupaciją Antrojo pasaulinio karo metais.

De Cluny muziejuje ir Arenes de Lutece teatre yra romėniškų pirčių griuvėsių.

Priešais Dievo motinos katedrą yra „Point Zero“ – apskrita bronzinė plokštė, kurioje surašyti atstumai myliomis nuo Paryžiaus iki visų vietovių Prancūzijoje. Yra tradicija atsistoti ant plokštės ir apsisukti aplinkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)