Pateikiame jums kai kurių pilotų ar su „Formule-1“ susijusiu asmenų nuomonę dėl farsu tapusio savaitgalio atomazgos.

Frankas Williamsas, „Williams“ vadovas: „Formulės-1“ įvaizdis Šiaurės Amerikoje yra pažeistas, stipriai pažeistas, galbūt net nepataisomai. Komandos yra labai nepatenkintos šia situacija“.

Jacques Villeneuve‘as, „Sauber“ pilotas: „Tai tragiška. Neturėjome prie to prieiti. Jei būčiau gerbėjas, elgčiausi taip pat (mėtyčiau į trasą butelius ir skardines – red. past.). Nemanau, kad Amerikoje ji („Formulė-1“ – red. past.) atsities“.

Davidas Coulthardas, „Red Bull“ lenktynininkas: „Manau, kad tai labai pakenkė „Formulei-1“. Akivaizdu, kad problemos pagrindas – nerimas dėl padangų saugumo, todėl esmė slypi čia. Be abejo, tai (farsu virtusios lenktynės – red. past.) mažiau kenksminga nei matyti sužeistus žmones, tačiau žmonės ateina pamatyti ne traumas patiriančius lenktynininkus, o bolidus trasoje“.

Nickas Heidfeldas, „Williams“ pilotas: „Manau, kad tai tragedija „Formulei-1“ Jungtinėse Valstijose. Esu labai nusivylęs... Būdamas lenktynininkas, visada nori vairuoti. Negana to, tai labai blogai gerbėjų atžvilgiu namie ir ypač čia, Valstijose“.

Christianas Horneris, „Red Bull“ vadovas: „Tai nėra gera reklama „Formulei-1“ šiuo metu. Esu tikras, kad visos komandos jaučia gėdą, kad negalėjome dalyvauti šios popietės renginyje. Amerika yra labai svarbi rinka daugeliui „Formulės-1“ komandų. Mes atvykome čia tam, kad sukurti šou, tačiau, deja, jis neįvyko“.

Flavio Briatore, „Renault“ vadovas: „Atsiprašau publikos, žiūrovų, bei gerbėjų, žiūrinčių lenktynes per televiziją. Gerbėjai (taip reaguodami – red. past.) visiškai teisūs. Jei tai parodė, kokia yra „Formulė-1“, privalome kažką daryti, nes paprasčiausiai taip negalima. Ji („Formulės-1“ ateitis JAV – red. past.) nėra rožinė“.

Tuo tarpu pati „Michelin“ savo viešame pareiškime taip pat išreiškė apgailestavimą.

Pateikiame visą šio pranešimo tekstą.

„Michelin“ labai nusivylusi tuo, kaip šiandien Indianapolyje susiklostė JAV GP dėl gerbėjų, lenktynininkų ir komandų.

„Michelin“ apgailestauja, kad padangos, kurias ji pateikė laisvosioms treniruotėms ir kvalifikacijai nebuvo tinkamos naudoti lenktynėse šį savaitgalį, tačiau lenktynininkų saugumas mums visada buvo svarbiausia. „Michelin“ niekada nepakeis savo nuomonės šiuo klausimu, nesvarbu, ar kalbama apie padangas šioms varžyboms, ar skirtas kitoms reikmėms.

Labai gaila, kad mūsų ir mūsų komandų pasiūlymams, išdėstytiems prieš lenktynes, nebuvo pritarta. Jei mūsų idėjos būtų gavusios palaikymą, būtume garantavę lenktynininkų saugumą, mūsų komandų dalyvavimą lenktynėse ir didesnį gerbėjų susidomėjimą.

„Michelin“ norėtų padėkoti septynioms savo komandoms partnerėms už glaudų bendradarbiavimą, už bendrus pranešimus, skirtus FIA, ir už mūsų patarimo dėl saugumo gerbimą.

„Michelin“ toliau tęs „Toyota“ komandą ištikusių problemų su padangomis techninių priežasčių tyrimą“.

Visos septynios „Michelin“ padangas naudojančios „Formulės-1“ komandos lenktynėse JAV nedalyvavo – įveikus apšilimo ratą visi jų lenktynininkai iškart pasuko į techninio aptarnavimo zoną.

FIA prezidentas Maxas Mosley atmetė jo organizacijai mestus kaltinimus.

M.Mosley, pats nevykęs į Jungtines Valstijas, nebuvo linkęs sutikti su P.Stoddartu.

„Panašu, kad „Michelin“ padangas naudojančios komandos į šias varžybas neatsivežė atsarginio padangų tipo, kaip kad yra įprasta. Todėl jie paprašė pakeisti trasą, kad problema išsispręstų“, – teigė FIA vadas.

„FIA jiems pateikė keletą pasiūlymų, kurie būtų leidę jiems saugiai lenktyniauti, atsižvelgiant į jų padangų problemas. Dėl kažkokių priežasčių jie nusprendė nesutikti su šiais pasiūlymais“, – pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.