Kauniečiams 10 taškų pelnė Dainius Tamoliūnas, po 5 – Domantas Bagužis, Kasparas Krasauskas ir Saidas Baltrušaitis.

„Vairo-Kalvio“ gretose 8 taškus surinko Donatas Vilimavičius, 5 – Mindaugas Zaboras. Šios rungtynės jau neturėjo įtakos galutinei turnyro lentelei. Daug patirties šiame sezone įgavę kauniečiai užėmė ketvirtą vietą, o ne pačius geriausius laikus išgyvenantis „Vairas-Kalvis“ tenkinosi sidabro medaliais.

TOP lygos nugalėtojas Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas sezoną baigė čempioniškai. Paskutinėse rungtynėse šiauliečiai namuose net 77:3 (20:3) sutriuškino bronzos medalius iškovojusius Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ (Latvija) regbininkus.

Abi komandos šiose rungtynėse žaidė ne stipriausių sudėčių, bet šiauliečiai vis tiek surinko pajėgią komandą, patvirtinusią, kas šiuo metu yra stipriausi Baltijos šalyse.

Nugalėtojams 30 taškų pelnė Armandas Kalinauskas, 10 – Airidas Patskočimas, 7 – Ignas Jankaitis, po 5 – Arnoldas Patskočimas, Marius Vaikėnas, Laurynas Prelgauskas, Vytautas Poškus, Vaidotas Gaubas ir Justinas Poškevičius.

3 paguodos taškus latviams pelnė Andris Andersonas.

„Žinojome, kad varžovai atsiveš ne pagrindinę sudėtį, todėl tikėjomės lengvesnės kovos. Išleidome keletą pagrindinių žaidėjų į Latviją, bet ir be jų ekipa atrodė labai gerai ir stabiliai. Džiaugiamės pergale ir pirmąja vieta „Top“ lygoje. Norėčiau padėkoti visoms komandoms, kurios mums priešinosi ir sudarė gerą atmosferą iki pat čempionato pabaigos“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

„Transact Pro-Miesnieki“ ekipos atstovai pripažino, kad komandoje trūko didžiosios dalies pagrindinių žaidėjų, todėl buvo sunku pasipriešinti čempionams.

„Mes neturėjome nemažai pagrindinės sudėties žaidėjų. Galima sakyti, žaidėme su antra sudėtimi. Kitą savaitę mūsų laukia Latvijos čempionato finalas, todėl apie nusprendėme pataupyti apie 12 žaidėjų“, – teigė Latvijos komandos treneris Uldis Bautris.

Galutinė turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.„Baltrex-Šiauliai“6600305:7715
2.„Vairas-Kalvis“6303155:12912
3.„Transact Pro-Miesnieki“6204108:21410
4.„Ąžuolas-FM Tauras“610598:2468

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją