Daugybė tyrimų kuklias avižas įtraukia į sąrašą kartu su kitais brangiais energijos suteikiančiais maisto produktais. Šie grūdai padeda sumažinti aukštą kraujo spaudimą ir blogojo cholesterolio lygį, jau nekalbant apie vitaminų, mineralų ir skaidulų gausą.

Avižas gerai fizinei būklei palaikyti taip pat renkasi pradedantieji sportininkai ir atletai. Dubenėlis, kupinas lėtai įsisavinančio ir viso grūdo gėrio valandą prieš sportuojant užtikrina, kad cukraus kiekis kraujyje išliks stabilus visos treniruotės metu, ir suteiks užtektinai energijos sportuoti.“

Jų svarbiausi privalumai buvo dar labiau išgirti po neseniai JAV atliktų tyrimų. Žmonėms, kurių racione buvo gausu viso grūdo produktų, tikimybė mirti nuo širdies ligos sumažėjo 15 proc., lyginant su žmonėmis, kurie rinkosi baltų miltų ir rafinuotus produktus.

Kasdien pakanka suvartoti apie 3 g, tad ko laukiate? Pasiskaitykite, kaip pagaminti pačią skaniausią košę ir išbandykite siūlomus pagardinimus.

Kaip pagaminti pačią skaniausią košę

Pradėkite nuo avižų

Avižų rūšis, iš kurios virsite košę, priklauso nuo jūsų asmeninio pasirinkimo. Avižų dribsniai suteiks košei tirštos tekstūros, o pakeliai pažymėti užrašu „avižiniais dribsniais“ įprastai bus sudaryti iš vidutiniškai maltų avižų, kurios suteiks smulkią, švelnią tekstūrą, jei jums patinka tokia košė.

Skystis

Košė verdama tik su vandeniu, bet jei tai skamba kaip asketiška, skysta košė, galite įmaišyti šiek tiek jogurto. Tradiciškesnis būdas yra vartoti įprastą, sojos ar riešutų pieną su jūsų pasirinktu riebalų kiekiu. Arba galite tiesiog pasirinkti pusės vandens / pusės pieno mišinį. Taip pat galite vartoti tik natūralų jogurtą ar paversti košę prabangia, įpylę kokosų pieno.

Būdas

Tikrą kreminę košę virkite lėtai ir ramiai. Geriausia virti ant viryklės – užvirinkite skystį, įdėkite avižas ir virkite ant silpnos ugnies 5 min. Jei jums labiau prie širdies mikrobangų krosnelė, šildykite 5 min. stebėdami, kad nebūtų vulkaniško pieno išsiveržimo.

Jei turite lėtpuodį, tai idealus indas gaminti pusryčius be įtampos. Sudėkite košės sudedamąsias dalis vakare, tada ryte mėgausitės tobulumu dubenėlyje. Šiam metodui geriausiai tinka avižų dribsniai.

Jei nenorite kažko karšto ar norite valgyti kelyje, dribsniai yra soti tradicinės košės alternatyva. Tai vis tiek užtruks 5 min., nes juose esančios avižos yra mirkytos sultyse, bet jei pagaminsite keletą porcijų vienu metu, keletą dienų galėsite laikyti jas šaldytuve. Jei tikrai norite gauti daugiau maistingų medžiagų, įdėkite šiek tiek ispaninio šalavijo, pamatysite, kaip jis išbrinks.

Pagardai

Akimirksniu suteiksite savo košei prašmatnumo, pridėję paprastų pagardų. Riešutų sviestas padarys košę dar sotesnę, tik gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Taip pat pabandykite paprastus prieskonius, tokius kaip cinamonas, muskatas ar prieskonių mišinį, kurį dėkite gaminimo pabaigoje. Galite pagardinti vanilės ekstraktu, kokosų kremu ar trupučiu džemo.

Saldūs pagardai

Rinkitės medų, klevų ar agavos sirupą, jei norite šlakelio skysto cukraus, arba įdėkite mėgstamo smulkaus cukraus gaminimo pradžioje, kaip pusiau ištirpusį pagardą, ar abu.

Penki nuostabūs košės pagardai

Troškinti vaisiai

Obuoliai, kriaušės, spanguolės ir slyvos puikiai tinka – tiesiog patroškinkite su nedideliu kiekiu sirupo ar cukraus.

Švieži vaisiai

Bananas, tarkuotas obuolys, ploni kriaušės griežinėliai, mėlynės, keptos figos su čiobreliais ir medumi yra nuostabūs vaisiai pagardinti košę.

Traškūs dribsniai su medumi

Niekada neatsisakytume dviejų pusryčių viename, tad traškiais dribsniais pagardinta košė yra tiesiog puiki. Susmulkinkite pasirinktus riešutus ir sėklas, skanias, saldžias datules ir kepkite su klevų sirupo ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Suvartokite per savaitę. Taip pat galite patiekti ir su paprastu pienu.

Riešutai

Nors košės purumas yra vienas iš jos žavingų bruožų, tekstūros pridėjimas sukurs naują dimensiją. Susmulkinkite mėgstamus riešutus ir užbarstykite ant košės – puikiai tiks migdolai, lazdyno, pekano, graikiniai ar braziliški riešutai.

Produktai, suteikiantys daugiau energijos

Vitaminais turtingos sėklos suteiks sotumo, traškesio. Išbandykite linų sėmenis, saulėgrąžų, moliūgų ir ispaninio šalavijo sėklas arba pridėkite džiovintų vaisių ar dygliuotojo ožerškio (goji) uogų, jei neturėsi po ranka šviežių vaisių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)