213 cm ūgio ir 116 kg svorio galiūnas iš Serbijos pirmenybėse vidutiniškai renka po 14,4 taško ir atkovoja 4,7 kamuolio. Būtent jam nukeliauja nemaža dalis įžaidėjo Milošo Teodosičiaus rezultatyvių perdavimų.

Pirmą kartą jis sužydėjo praėjusių metų pasaulio čempionate, po kurio iškart tapo laukiamas NBA lygoje. Bet M. Raduljica pasirinko greitus pinigus ir netikėtai išvažiavo rungtyniauti į Kiniją. Žiemą trumpam jį buvo pasitelkęs Minesotos „Timberwolves“ klubas, tačiau serbas veikiai grįžo į Europą ir kitą sezoną atstovaus Atėnų „Panathinaikos“.

„Tvirtai sudėtas fiziškai, geras žaidimo du prieš du specialistas, moka „nusileisti“ po krepšiu. Su treneriais jau kalbėjome, kaip prieš jį ginsimės, ir bandysime stabdyti. Ar man jis parankus? Matysime rungtynėse, po jų galėsime pakalbėti“, – pagarbiai apie tiesioginį oponentą atsiliepė J. Valančiūnas.

Bet serbai, kaip pabrėžia ir lietuvių vidurio puolėjas, panašaus pajėgumo žaidėjų turi visose pozicijose. Tad kaip Lietuvos rinktinei antrą kartą iš eilės prasibrauti į Europos pirmenybių finalą?

„Reikia žaisti kaip ketvirtfinalyje – kaip komandai, užsivedus. Viskas įmanoma, reikia tik daryti tai, ką mokame geriausiai – žaisti komandinį krepšinį“, – įsitikinęs J. Valančiūnas.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Serbijos Lilyje vyks penktadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)