Jis teigia, kad valstybė, nekeldama neapmokestinamo pajamų dydžio (NPD) pati per mažai prisideda prie darbuotojų „į rankas“ gaunamų pajamų didėjimo, o palyginus NPD su MMA galima įvertinti politikų nuoširdumą.

„Apskaičiavau politikų nuoširdumo indeksą ir ketinu jį patentuoti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo G. Nausėda.

Ekonomistas papasakojo, kad trečiadienį vykdamas į darbą suspėjo išklausyti L. Graužinienės patikinimus, kad MMA tikslinga kelti ne tik 2016 metų sausio 1 dieną, bet dar du kartus (2016 metų liepos 1 dieną ir 2017 metų sausio 1 dieną), nes vėliau tokių sąlygų nebebus.

„Turbūt, reikėtų suprasti, kad kažko Seime nebebus. Tik va, bėda – vėl nieko neužsiminta apie neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimą“, – pastebėjo jis.

G. Nausėda aiškino, kad labai lengva rūpintis mažai uždirbančiųjų interesais kitų, t. y. verslo sąskaita. Verslininkams būtų kur kas lengviau pakelti MMA augimo pasekmes, jeigu valstybė savo ruožtu prisidėtų prie varguolių neto darbo užmokesčio didėjimo keldama NPD. Priešingu atveju viskas tampa krokodilo ašarų pakalne.

„Deja, šiam kilniam tikslui gaila eikvoti biudžeto pinigus (negautos pajamos!), todėl NPD nuolat užsisėdėdavo ant atsarginių suolelio. Atitinkamai NPD ir MMA santykis, arba nuoširdaus rūpinimosi dirbančiaisiais koeficientas smuktelėjo nuo 67 proc. 2003 metais iki katastrofiškų 18 proc. 2015 metų viduryje“, – pažymėjo ekonomistas.

DELFI primena, kad trečiadienį Žinių radijuje pasakė, kad kitąmet minimali alga gali būti didinama dukart.

„Aš įsitikinusi, kad ją reikėtų kilstelėti per du kartus - liepos mėnesį ir metų pabaigoje. Tai labai svarbu, nes 2017-2019 m. kažin, ar turėsime tokią galimybę", - sakė Seimo vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)