„Pradžia kažkiek nepavyko, skirtingai nuo vakar dienos. Džiaugiuosi, kad tokioje sunkioje nervinėje kovoje pademonstravome solidų žaidimą. Šiandieną charakteriu mes buvo žymiai stipresni. Yra taisytinų dalykų, kartais judame per lėtai, bet prie visos įtampos, sakyčiau, kad rungtynės buvo vykusios“, - sakė J. Kazlauskas.

Žurnalistų paklaustas apie sumažėjusį klaidų skaičių, treneris nusijuokė: „Neprisikalbėkit. Kol kas branginame kamuolį, šiandien laikėmės drausmės, todėl klaidų skaičius sumažėjo. Svarbu neskubėti, nes tuomet išauga galimybė padaryti klaidas. Skubėjimas neturi nieko bendro su greitu žaidimu.“

M. Kalnietis, šiandien švenčiantis gimtadienį, rungtynėse pasirodė gerai. „Norėčiau, kad M. Kalnietis sugrįžtų po gimtadienio ir kas tas gimtadienis tęstųsi labai ilgai“, - šypsojosi J. Kazlauskas.

Paklaustas, kodėl rungtynėse nepasirodė tam tikri žaidėjai, strategas patikino, kad viskas priklauso nuo rungtynių plano.

„Visos rungtynės yra labai svarbios, draugiškas rungtynes gali žaisti su 12 žaidėjų, o čia yra kitaip. Aš pasitikiu visais žaidėjais, kuriuos čia atsivežiau, bet kartais, kai darai pasiruošimo planą, matai, kad vienas žaidėjas labiau tinka vienoms rungtynėms, kitas – kitoms. Pavyzdžiui, vakar man buvo reikalinga R. Javtoko jėga stumdantis su K. Fesenko, šiandieną man reikėjo D. Gailiaus individualių prasiveržimų. Lygiai taip pat ir su A. Kavaliausku, jis žaidęs VEF komandoje, visi jį žino, bijo, jis sutraukia žaidėjus ir atsiveria J. Mačiulis bei kiti žaidėjai“, - aiškino J. Kazlauskas.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.




Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)