Lietuvių startuolis - talentų paieškos sistema www.bescouted.com - neseniai pasirašė investicinę sutartį su Startup Highway. Prieš keletą metų idėjos autorius, Deividas Leilionas, žiemą leido Bali, Indonezijoje, fotografuodamas nuostabias vilas, kurių saloje gausybė. Sugalvojęs padaryti keletą fotosesijų, kurioms buvo reikalingi modeliai bei visažistai susidūrė su problema, kur juos rasti.

„Yra portalų, kuriuose galima ieškoti žmonių ir talentų pagal jų veiklos pobūdį, tačiau tai labai daug laiko reikalaujantis procesas, turi rasti žmones, kurie tinka konkrečiam projektui, tuomet kiekvienam rašyti ir klausti, ar jį domintų konkreti idėja, ar jis tą dieną neužsiėmęs ir panašiai, tai užima tikrai daug laiko. Kiti talentų ieško per draugus arba socialinius tinklus, o ką daryti, kai esi saloje, kurioje pažįsti 20 žmonių?“, - klausia jis.

Tuomet Deividui ir gimė idėja sukurti paieškos įrankį, kuris rasti reikiamus žmones bendram projektui padės daug greičiau ir paprasčiau. Grįžęs i Lietuvą pradėjo ieškoti bendraminčių bei domėtis investicijų pritraukimo galimybėmis:

„Subūrėme nedidelę komandą, kuriai patiko idėja. Per metus, laisvu nuo darbo metu sukūrėme tokį BeScouted, koks jis yra šiandieną. Su fotografija susiję žmonės, šiuo metu gali registruotis ir susikurti nedidelį darbų „portfolio“. Nariai gali vertinti vieni kitų darbus, taip formuojasi populiarumo reitingas. Kuo jis didesnis, tuo aukščiau paieškoje rodoma jūsų anketa. Dabar gali pasirodyti, kad tai dar viena internetinė talentų bazė, kurioje paieškos pagalba galima rasti fotografą, modelį, visažistą ir panašiai. Tačiau tai sudaro tik 10% to, kaip atrodys galutinė versija.“

Gegužės mėnesį BeScouted komanda sudalyvavo LOGIN konferencijoje bei pristatė savo projektą, ten ir susipažino su Startup Highway atstovais.

„Derybos truko neilgai, ilgiau užtruko suderinti kitas sutarties sąlygas, tačiau labai džiaugiuosi, kad reikalą turime su profesionalais, kurie įvertina visas aplinkybes bei klausimus sprendžia dalykiškai. Už gautą investiciją toliau vystysime projektą bei po šešių mėnesių vartotojams pristatysime unikalų spendimą, kuris padės rasti komandos narius bendriems fotografijos projektams daug greičiau, paprasčiau ir patikimiau. Kol kas visų detalių atskleisti nenorime, tačiau jums tikrai nebereikės rašyti kiekvienam patikusiam kandidatui atskirai ir uždavinėti jam tuos pačius klausimus. Modeliams, visažistams ar stilistams taip pat nereikės sėdėti ir laukti kol juos kas nors pastebės, jei nori būti pastebėtas, turi būti aktyvus ir visi turės tą galimybę“, - sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)