Naujasis verslo subjektas – COMPAS („Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes“, arba Aguaskaljentės kooperacinė gamykla), 50:50 dalimis yra valdomas „Daimler“ ir „Nissan“. Partneriai investuos 1 milijardą JAV dolerių (910 milijonų eurų) į COMPAS, prižiūrės gamyklos statybą ir veiklą, gaminant naujos kartos „Premium“ segmento kompaktinius „Mercedes-Benz“ ir „Infiniti“ automobilius.

Gamykla su įdiegtomis naujausiomis technologijomis bus pastatyta Aguaskaljentėje, netoli jau esančios „Nissan A2“ gamyklos. Numatoma metinė jos gamybos apimtis siekia daugiau nei 230 000 automobilių, o iki 2020 metų įmonėje ketinama sukurti apie 3 600 darbo vietų. Atsižvelgiant į rinkos plėtrą ir klientų poreikius, yra numatyta galimybė papildomai plėsti gamybos apimtis. „Infiniti“ automobilių gamyba bus pradėta 2017 metais, o pirmieji „Mercedes-Benz“ automobiliai nuo konvejerio nuriedės 2018 metais.

„COMPAS yra ypatingas „Renault-Nissan“ aljanso ir „Daimler“ bendradarbiavimo globalinio masto pavyzdys. Vienoje Meksikoje esančioje gamykloje mes kartu deriname „Nissan“ ir „Daimler“ gamybos patirtį, gamybai rengdami ateinančios kartos „Premium“ segmento kompaktinius automobilius“, – sakė COMPAS vadovas Ryoji Kurosawa. „Aguaskaljentė, kaip vieta šiai naujai gamyklai, buvo pasirinkta atsižvelgiant į gerai organizuotą tiekimą ir ilgiau nei tris dešimtmečius čia vykstančią „Nissan“ gamybą bei itin gerus jos efektyvumo rezultatus.“

2014 metų birželį paskelbta, kad „Daimler“ ir „Infiniti“ bendradarbiaus kurdami naujos kartos kompaktinius „Premium“ segmento „Mercedes-Benz“ ir „Infiniti“ automobilius. Markių tapatybė bus išsaugota, nes tiek „Mercedes-Benz“, tiek „Infiniti“ automobiliai pastebimai skirsis vieni nuo kitų, vertinant dizainą, valdymo savybes ir specifikacijas.

Naujosios kartos „Premium“ kompaktinius automobilius „Daimler“ ir „Nissan“ kartu gamins ir kitose pasaulio vietose, įskaitant Europą ir Kiniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)