Skelbiama, kad 14 metų paauglė su „Dior“ mados namais pasirašė 170 tūkst. svarų (240 tūkst. Eur) sutartį dvejiems metams.

Dauguma kritikų tiesiog pasibaisėjo tokiu mados namų pasirinkimu. Anot jų, Sofia tokia liekna atrodo ne dėl to, kad laikosi dietos, o todėl, kad paprasčiausiai dar auga ir bręsta. Vėl imta atvirai svarstyti, kokią grožio samprata bruka mados pasaulis.

Nepaisant to, šis vaikas demonstruoja rūbus suaugusioms moterims ir vertinama kaip siekiamybė, standartas, kaip turi atrodyti merginos ir moterys.

Sofia Mechetner

Gimtajame Tel Avive, kur gyvena ši manekenė, ji atrodo kaip vaikas, kokia ir yra iš tikrųjų. Modelių agentūra, kuriai ji atstovauja, Sofijos kelią ant podiumo pristato kaip šiuolaikinės Pelenės istoriją. Vienišos motinos iš Rusijos, ieškoti geresnio gyvenimo atvykusios į Tel Avivą, dukra ne tik padeda darbuotis motinai, bet ir prižiūri jaunesniuosius broliuką ir sesutę. Netrukus mielą paauglę pastebėjo modelių agentūros atstovai, ir svaiginanti modelio karjera prasidėjo. Mergaitė išvyko į Paryžių. Ten paaiškėjo, kad jai vos 14 metų – jos paslaugų atsisakyta, motyvuojant, kad mergaitė paprasčiausiai per jauna.

Nepaisant to, mergaitę, kuri kartu su savo globėju, prieš išvykdama iš Prancūzijos užsuko apsižiūrėti į „Dior“ parduotuvę, pastebėjo prekės ženklo kūrybos vadovas Rafas Simonsas. Mergaitė jį tiesiog pakerėjo – jis negalėjo liautis apie ją galvojęs. Netrukus jis su ja susiekė ir pasiūlė įspūdingą sutartį.

Pastaruoju metu mados pasaulis laikėsi nuostatos nesamdyti pernelyg jaunų manekenių. Prieš trejus metus visame pasaulyje leidžiami „Vogue“ žurnalai susitarė nesinaudoti jaunesnių nei 16 metų modelių paslaugomis. 2007 metais britų Mados tarybos pareigūnai parengė rekomendacijas, kuriose teigiama, kad drabužių ant podiumo jaunesni nei 16 metų modeliai demonstruoti negali.

Nepaisant visų šių pastangų situaciją keisti, „Dior“ nusprendė taisyklių nesilaikyti ir savo veidu pasirinko keturiolikmetę.

Buvusi manekenė Dunja Knezevic „Dior“ sprendimą pavadinimo „pedofilišku“. Net ir 41 metų Kate Moss, kuri pati prisipažino modelio karjerą pradėjusi keturiolikos, pareiškė, kad tai nenormalu. Per interviu „Vanity Fair“ K. Moss sakė, kad paauglystėje ją vargino nerviniai priepuoliai, teko gerti „Valium“, nes spaudimas išsirengti ir apsimesti seksualia paauglystės metais jai buvo tikra trauma.

Kate Moss
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)