Monako kunigaikštytės Caroline 27 metų sūnus po septynerių metų draugystės susituokė su Beatrice Borromeo, 29 metų Aronos grafo dukra.

Civilinė santuokos ceremonija vyko Monako kunigaikščio rūmų paauksuotoje audiencijų salėje - Veidrodžių menėje.

Ceremonija, trukusi apie 20 minučių, prasidėjo 11 val. 30 min. (12 val. 30 min. Lietuvos laiku), o ją stebėjo 70 jaunųjų artimųjų ir draugų. Ceremonijai vadovavo Monako teisingumo ministras Philippe'as Narmino.

Tarp ceremonijos svečių buvo ir Monako kunigaikštienė Charlene su kunigaikščiu Albertu II, kuris yra P. Casiraghi dėdė, jaunikio motina, Alberto II sesuo kunigaikštytė Caroline, kuri yra vyriausioji G. Kelly ir kunigaikščio Rainier III dukra, taip pat Borromeo šeimos nariai.

Po santuokos įregistravimo, kaip pranešama, rūmų soduose įvyko didžiulė vestuvių puota, į kurią pakviesti 700 svečių.

„Vestuvių ceremonija vyks rūmų menėse, o po jos - šventė soduose, nes taip pageidavo Pierre'as ir Beatrice“, - žurnalui „People“ sakė 57 metų kunigaikštis Albertas II, kuris yra rūmų soduose vyksiančios puotos organizatorius.

Šie sodai, į kuriuos lankytojai retai įleidžiami, buvo pertvarkyti pagal Alberto II motinos kunigaikštienės Grace pageidavimus ir buvo pagrindinė žaidimų vieta jos vaikams.

„Tai bus vasariška šventė sode. Furšetinis meniu, furšetiniai stalai ir gėrimai. Bus vietų svečiams atsisėsti, tačiau iš esmės viskas vyks neformalioje aplinkoje“, - sakė kunigaikštis Albertas II.

Šaltiniai sakė, kad Pierre'as pageidavo pikniko tipo šventės provansiška dvasia, kuri primintų jam šioje istorinėje Prancūzijos srityje praleistą vaikystę. Kai 1990 metais avarijoje žuvo Pierre'o tėvas, Italijos pramonės magnatas Stefano Casiraghi, kunigaikštytė Caroline su vaikais įsikūrė Provanse.

Dar viena vestuvių ceremonija - religinė - įvyks po savaitės, rugpjūčio 1 dieną, Italijos šiaurėje esančio Madžorės ežero Boromėjų salose, kurios priklauso nuotakos šeimai.

Universitete susipažinę Pierre'as ir Beatrice susižadėjo praėjusių metų pabaigoje po septynerius metus trukusios draugystės.

Anksčiau šią savaitę būsimasis jaunikis didingoje pilyje į šiaurę nuo Barselonos su draugais ir artimaisiais, tarp kurių buvo ir jo dėdė Albertas II, atšventė savo bernvakarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)