„Lietuvoje el.pašto adresatai ir „Google“ vartotojai gali sulaukti specialiai jiems skirto ypatingai patrauklaus pranešimo apie milijoninės vertės laimėjimą iš apsišaukėlių“, – įspėja DELFI skaitytoja.

Skaitytojos persiųstame laiške rašoma, kad „akivaizdu, kad ši naujiena jus nustebins, bet prašome rasti laiko atidžiai perskaityti“ informaciją, pagal kurią neva laišką gavęs vartotojas laimėjo 950 000 000 svarų.

„Laimėtojo“ prašoma susisiekti su Užsienio mokėjimų biuru. Įdomu tai, kad taip pat raginama būti konfidencialiu dėl laimėjimo, kol „prašymas yra tvarkomas ir pinigai bus pervesti“. Be to, "prizą" galima atsiimti tik dviem būdais – Didžiojoje Britanijoje (tik Didžiosios Britanijos piliečiams ir gyventojams) arba per kurjerį. DELFI žiniomis, tuomet iš laiško gavėjo ir yra išviliojami pinigai, kuriais jis dėl būsimo prizo ir padengia kurjerio išlaidas.

Internautai įvairiose internetinėse svetainėse vienas kitą taip pat įspėja apie šią apgavystę. „Google“ naudotojams skirtame puslapyje taip pat nurodoma vengti ir pranešti apie apgaulingus pranešimus „Google“ vardu.

Skaitytojus raginame pasidalinti savo patirtimi, jeigu sulaukė tokių pranešimų apie jiems skirtus milijoninius laimėjimus el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)