Ant J.Kairio lėktuvo Su-26 sparno skrydžio metu švietė cigarečių "West" reklama.

Tokia pati reklama puikavosi ant dukart "Formulės-1" pasaulio čempiono Mikos Hakkineno kombinezono. Šis lenktynininkas buvo atvykęs į Kauną pažiūrėti unikalaus skrydžio.

Abi žvaigždes sieja ne tik aukšti sporto laimėjimai, bet ir tie patys rėmėjai, be kurių pasaulyje neįsivaizduojami sporto renginiai.

Paprašytas pasakyti nuomonę apie Valstybinės tabako ir alkoholio komisijos sprendimą nubausti J.Kairį, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas konservatorius Arvydas Vidžiūnas tik giliai atsiduso ir atsiprašė negalįs komentuoti šio fakto.

Konservatorių partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė, užkalbinta tuo pačiu reikalu, atsakė klausimu: "Jau nubaudė?"

"Gaila, aišku, labai gaila", - tarė R.Juknevičienė ir pridūrė esanti pasiruošusi pakeisti įstatymą, jeigu tai nuo jos priklausys.

Garsas apie J.Kairio žygį dar ritasi per pasaulį - reportažai apie lietuvio lakūno skrydį iki šiol rodomi per įvairių šalių televizijas.

Savaitgalį J.Kairį aplankė "Formulės-1" komandos "West McLaren Mercedes" filmavimo grupė. Rytoj lakūnas išskrenda į Japoniją, kur rengsis dviem baigiamiesiems akrobatinio skraidymo Pasaulio taurės etapams.

Tuoj po pirmojo etapo, spalio 3-7 dienomis įvyksiančio Kinijoje, J.Kairys išskris į Japoniją, kur vyks "Formulės-1" etapas. Lietuvos pilotas derins bendrų akcijų su komanda "West McLaren Mercedes" planus.

Paklaustas, ar jo partneriai žino, kokią staigmeną jam parengė tautos sveikata susirūpinę parlamentarai, J.Kairys tik nusijuokė: "Aišku, jie žino, bet aš nenorėčiau būti tardomas šiuo klausimu. Galiu tik pasakyti, kad bendri planai kol kas aplenks Lietuvą iš tolo - niekas nenori mokėti baudų ir gadinti savo gero vardo".