Rytinius plaukimus pradėjo Danas Rapšys. 20-metis sportininkas 100 metrų plaukimo nugara atrankoje buvo antras.

Mūsiškio laikas – 55.03 sek. Tiek šeštame plaukime, tiek bendroje įskaitoje jis nusileido tik italui Simone Sabbioni (54.97).

Vėliau Lietuvos plaukikas savo jėgas išbandė ir dvigubai ilgesniame nuotolyje plaukiant laisvuoju stiliumi. D. Rapšys penktame plaukime užfiksavo trečią laiką (1:49.73), o tarp visų kvalifikacijos dalyvių buvo penktas ir taip pat pateko į finalą.

Iškart po to į baseiną įšoko ir merginos. 50 metrų plaukimo krūtine atrankoje dalyvavo 18-metės Rūta Meilutytė ir Viktė Labanauskaitė.

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė bei rekordininkė penktame plaukime buvo greičiausia (31.32), o jos kolegė ketvirtajame atplaukė priešpaskutinė devinta (33.84).

Bendroje rikiuotėje R. Meilutytės laikas buvo trečias, o V. Labanauskaitės – 33-ias.

Analogiškoje rungtyje dalyvavo ir du vyriškiai. Giedrius Titenis laimėjo penktąjį plaukimą (27.52), o Andrius Šidlauskas šeštajame liko penktas (28.03).

G. Titenis ne tik su ketvirtu laiku pateko į finalą, bet ir įvykdė pasaulio čempionato A normatyvą (27.58). A. Šidlauskas tarp visų sportininkų buvo 12-as ir į pagrindinį finalą nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)