Pastaruosius du sezonus Andra Gabalytė praleido Vilniaus „Svajos“ komandoje, su kuria šiemet tapo Lietuvos moterų krepšinio „A“ lygos (LMKAL) nugalėtoja ir buvo pripažinta naudingiausia finalo ketverto žaidėja. Per 19 rungtynių LMKAL čempionate „Svajos“ lyderė A. Gabalytė vidutiniškai pelnydavo po 22,7 taško, atkovodavo po 9,8 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

34-ejų A. Gabalytė 2013-2014 metų sezone dar gynė LMKL klubo garbę. Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandoje per šešerias LMKL čempionato rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 4,5 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo per 16 žaidimo minučių.

Daug patirties turinti krepšininkė per savo karjerą žaidė „Liberty“ (NCAA), Marijampolės „Arvi“, Klaipėdos „Lemminkainen“ ir Vilniaus TEO komandose. A. Gabalytė žaidė Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėse, nacionalinėje komandoje, Europos taurės ir Eurolygoje turnyruose.

- Kaip reagavote į „Sūduvos" komandos pasiūlymą? Ar buvo netikėta?

- Nemeluosiu tikrai buvo netikėta ir žinoma malonu sulaukti pasiūlymo iš komandos kuri šiuo metu LMKL yra aukštame lygyje

- Marijampolė jums nėra svetima, rungtyniavote čia 2005-2006 metų sezone, o šiemet yra lygiai 10 metų, kaip manote, ko galima tikėtis ir kaip pasikeitė Marijampolė per tą laiką?

- Žinoma, daug kas pasikeitė. Pirmiausia komandos sudėtis, iš tos komandos, kurioje žaidžiau liko tik viena žaidėja Ela Briedytė, o taip pat pasikeitė treneris, apie kurį girdėjau labai daug gerų atsiliepimų.

- Ar tikėjotės po dviejų sezonų praleistų LMKAL kada nors sugrįžti į aukščiausią lygą (LMKL)?

- Prieš 5 metus baigiau profesionalės karjera, maniau kad baigiau. Buvau sugrįžusi į „Kibirkšties-VIČI“ komandą dviem mėnesiams, tačiau turėjau atsisakyti galimybės žaisti toliau dėl asmeninių priežasčių. Po to laiko minties apie sugrįžimą į aukščiausią lygį net ne buvo, iki kol sulaukiau Marijampolės pasiūlymo.

- Ar teko bendrauti su treneriu arba direktoriumi dėl artėjančio sezono tavo indėlio į komandą?

- Su treneriu bendrauti neteko bendrauti, tačiau kelis kartus buvome susitikę su komandos direktoriumi. Apie tiesioginį indėlį nekalbėjome bet žinoma stengsiuosi įsilieti į komandą kuo greičiau ir prisidėti viskuo, kuo tik galiu.

- Ar turėjote daugiau pasiūlymų iš kitų stiprių klubų?

- Ne.

- Ko tikitės iš 2015-2016 metų sezono?

- Tikiuosi, kad komandai pavyks pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Buvusi Latvijos rinktinės žaidėja (2013 metais) L. Šurkusa 2014-2015 metų sezone gynė Cesių „Cesis“ klubo garbę, su kuriuo tapo jungtinės Latvijos ir Estijos lygos (NBL) vicečempione.

L. Šurkusa jungtiniame Latvijos ir Estijos lygos (NBL) čempionate sužaidė 22 rungtynes, kuriose per vidutiniškai 22,6 min. pelnydavo po 11,4 taško (39,7 proc. tritaškiai) ir atkovodavo po 5,8 atšokusio kamuolio.

Sutartis su „Sūduva“ 2015-2016 metų sezonui turi: treneris Rimvydas Samulėnas, Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, A. Gabalytė ir L. Šurkusa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)