Apie pusę pirmos nakties, miesto centre, Plungės policijos pareigūnų dėmesį patraukė keistai manevruojantis automobilis "Audi 100". Policininkai apsisuko su savo "Škoda Octavia" ir, įjungę švyturėlius bei garsinius signalus, pabandė sustabdyti įtartiną automobilį, tačiau šis padidino greitį ir nurūko.

Gaudynės prasidėjo J. Tumo-Vaižganto gatvėje. Skriedamas dideliu greičiu automobilis "Audi 100" kelis kartus išvažiavo į priešingą eismo pusę ir kliudė kelis bordiūrus.

Sankryžoje su S. Neries gatve bėgliai vos nesusidūrė su kairėn sukusiu automobiliu.

Iš pradžių bėglių automobilis kliudė lenkiamą automobilį "Citroen". Po to "Audi" sumėtė, jis trenkėsi į apšvietimo stulpą, čia buvo prakirsta padanga, tačiau automobilis važiavo toliau. Iš S. Darius ir S. Girėno gatvės pasukęs į Stoties gatvę įsirėžė į medį. Automobiliu važiavo šeši žmonės. Tarp jų buvo ir 10 metų vaikas. Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai ir ugniagesiai-gelbėtojai.

Bėglių automobilio vairuotojas plungiškis Artūras P., gim. 1989 m., niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,99 prom.

Į ligoninę išvežti du keleiviai. Plungės gyventojui, gimusiam 1983 m., diagnozuotas galvos sumušimas ir kirsta žaizda, jis sėdėjo gale. Priekyje keleivio sėdynėje sedėjusiai klaipėdietei, gimusiai 1991 metais, sumuštas kūnas ir nosis. Abu paleisti gydytis namo.

Automobilis buvo neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta techninė apžiūra.

Plungės rajono policijos komisariate pradėtas tyrimas.