Įmonė: MB „Soltecha“

Komanda:

Gintarė Dūdaitė–Bartkienė: bendraįkūrėja, įmonės direktorė

Dalius Girdzevičius, bendraįkūrėjas, direktoriaus pavaduotojas

Produktas:

2014 m. įkurto startuolio MB „Soltecha“ pagrindinė veikla – infraraudonųjų spindulių šildymo sistemos, leidžiančios apšildyti ne tik visą patalpą, bet ir konkrečią vietą joje. Novatoriška įmonė siūlo tiek standartinius šildymo sprendimus, skirtus pramonei, komercijai bei namų ūkiams, tiek ir unikalius šildymo ar džiovinimo sprendimus, orientuotus į konkrečius klientų poreikius.

Įmonės įkūrėjai pabrėžia, kad jiems svarbiausia rasti ir realizuoti efektyviausią šildymo sprendimą, remiantis kliento išsakytu poreikiu. Skirtingai nei konvekcinio šildymo sistemos, kurios pirmiausiai šildo orą, infraraudonųjų spindulių šildytuvai pirmiausiai šildo objektus.

Šios technologijos dėka „Soltecha“ gali garantuoti, kad šiluma bus generuojama tik ten, kur jos reikia, t.y., apšildyti galima tiek visą patalpą, tiek ir konkrečią darbo vietą, esančią didelėje atviroje erdvėje. Šildant būtent tai, ką pasirenka klientas, taupomi ir šildymo kaštai. Tarp „Soltecha“ produktų ir paslaugų – momentiniai šildytuvai, natūralaus šildymo plokštės, šilumos palaikymo sistemos bei įvairūs individualiai kuriami unikalūs šildymo sprendimai.

Didžiausias iššūkis:

Daugiausiai sunkumų „Soltecha“ patiria su investicijų pritraukimu, partnerių – gamintojų bei produkcijos atstovų – paieška užsienio rinkose, reklama, taip pat – sudarant tikslų ilgalaikį verslo planą. Būtent šiuos iššūkius įmonė ir tikisi išspręsti su laidos „Startas“ ekspertų pagalba.

Labiausiai džiuginantis pasiekimas/ rezultatas:

Atlikti moksliniai šildytuvų tyrimai, sertifikuojami šildytuvai, taip pat ir galimai rasti partneriai, turintys 40 padalinių pasaulyje.

Tikslai ir planai:

Sertifikavus visus įmonės produktus, „Soltecha“ planuoja juos įvesti į Lietuvos rinką bei palaipsniui, plečiant prekybos mastus Baltijos šalyse, sukurti prekybos tinklą, kuris apimtų Skandinavijos, Vidurio ir Rytų Europos šalis. Per artimiausius 3 metus įmonė sieks tapti šildymo sistemų, paremtų infraraudonaisiais spinduliais, lydere Baltijos šalyse. Iki 2020 metų planuojama užimti 5 proc.
infraraudonųjų spindulių šildymo sistemų rinkos Europoje.