Europos vertybinių popierių rinkos priežiūros institucijų komiteto (CESR) vadovas Arthuras Doctersas van Leeuwenas sakė, kad suskaldytai akcijų biržų priežiūros sistemai reikia reformos.

"Turėtų būti sistemiška, visapusiška ir paaiškinama priežiūros sistema Europoje. Mes dalyvaujame pasaulinėje konkurencijoje. Dabar mūsų sistema nėra aiški", - sakė jis.

CESR jau pradėjo diskusiją dėl to, kokį vaidmenį priežiūros tarnybos turėtų atlikti Europoje ateityje, kai įsigalios vadinamasis "Himalajų dokumentas".

"Reikės gerai pagalvoti bei ilgai ir sunkiai derėtis. Mes turime pradėti galvoti dabar", - sakė CESR vadovas.

Europos finansų rinkos tampa vis labiau integruotos dėl naujų ES taisyklių įsigaliojimo. Tai kelia daugiašalių grupių statuso ir jų santykių įvairiose šalyse, kur galioja skirtingos taisyklės, problemų.

O pagrindinė problema yra ta, kad nacionalinės priežiūros institucijos neturi vienodų galių. Suskaldyta Europos vertybinių popierių rinkos priežiūra kelia sunkumų ir bendradarbiaujant su kolegomis už ES ribų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją