Gaminimo laikas: 25 min.

Marinavimo laikas: 2 val.

1 porcijoje: apie 480 kcal

4 nedideli plekšnės filė gabalėliai,
šaukštas alyvų aliejaus,
skiltelė grūsto česnako,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
tabasko padažo,
nedidelė cukinija,
pusė žalios saldžiosios paprikos,
citrinos griežinėlių ir šviežių petražolių papuošti.

1. Kiekvieną plekšnės filė gabalėlį susukame ir susmeigiame mediniu smeigtuku.

2. Žuvies suktinukus sudedame į negilią lėkštę. Sumaišome aliejų, tabasko padažą citrinų sultis, tarkuotą žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Šį padažą šaukštu užpilame ant žuvies suktinukų, uždengiame ir 2 valandas laikome vėsiai.

3. Cukiniją supjaustome 5 cm dydžio gabalėliais.

4. Papriką išvalome ir supjaustome 2,5 cm dydžio gabalėliais.

5. Iš žuvies suktinukų ištraukiame medinius smeigtukus. Suktinukus atsargiai smeigiame ant iešmo, įterpdami cukinijos ir žaliosios paprikos gabalėlius.

6. Vėrinuką apšlakstome trupučiu citrinos sulčių ir aliejaus marinato.

7. Ant iešmo susmeigtą vėrinuką kepame ant grotelių apie 8 minutes. Porą kartų atsargiai apverčiame ir, jei reikia, apšlakstome likusiu marinatu. Papuošiame citrinos griežinėliais, susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame.

Skanaus!