Tokį sprendimą Druskininkų savivaldybės administracijai dar turi patvirtinti ūkio ministras, Eltai pranešė ūkio ministro patarėjas ryšiams su visuomene Žydrūnas Damauskas.

Turizmo projektų atrankos komitetas 2004-ųjų lapkritį jau buvo nutaręs skirti 33,643 mln. litų paramą Druskininkų vandens pramogų parkui iš viešajai turizmo infrastruktūrai ir paslaugoms skirtų ES lėšų.

"Iš pradžių jie prašė didesnės paramos, tačiau ji buvo sumažinta iki 28,7 mln. litų projekto rengėjams ir vertintojams suderinus, kad kai kurios išlaidos gali būti mažesnės", - komentavo Ž. Damauskas

Šįkart paramą siūloma skirti iš verslo tiesioginei paramai skirtų ES lėšų.

Anksčiau skelbta, kad Druskininkų vandens pramogų parko statybai numatoma pritraukti apie 70-80 mln. litų investicijų, tačiau tikėtina, jog jos bus gerokai didesnės.

Vandens pramogų parkas bus statomas rekonstruojant prieš kelias dešimtis metų pastatytą gydyklų kompleksą, įrengiant jame vandens pramogų parką ir pirčių bei saunų kompleksą. Pirčių komplekse bus įrengta iki 20 įvairių pirčių, grožio salonai, investicijos į šį kompleksą sieks 6 mln. eurų (20,72 mln. litų). Dalį šių lėšų - 3,15 mln. eurų (10,876 mln. litų) - sudarys Europos Sąjungos PHARE programos lėšos, o kitą dalį - valstybės ir savivaldybės lėšos.

Tikimasi, kad Vandens pramogų parke, užimsiančiame daugiau kaip 25 tūkst. kvadratinių metrų ploto, bus sukurta daugiau kaip 70 naujų darbo vietų, jis pradės veikti 2006 metų lapkričio pabaigoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją