Du įvarčius madridiečiams pelnė portugalas Cristianas Ronaldo, vieną - prancūzas Karimas Benzema.

Du kartus „Schalke“ ekipoje pasižymėjo olandas Klaasas Janas Huntelaaras, po vieną įvartį įmušė austras Christianas Fuchsas ir senegalietis Salifas (Leroy) Sane.

Tuo metu portugalų „Porto“ ekipa po lygiųjų 1:1 svečiuose namuose lengvai eliminavo „Basel“ (Šveicarija) futbolininkus net 4:0 (1:0). Įvarčius nugalėtojams pelnė alžyrietis Yacine'as Brahimi, meksikietis Hectoras Herrera, brazilas Casemiro ir kamerūnietis Vincent'as Aboubakaras, o svečiai iš Bazelio mačą baigė dešimtyje - be raudoną kortelę gavusio argentiniečio Walterio Samuelio.

„Real“ futbolininkai vos išsikapstė

Rezultatas:

Madrido „Real“*** 3 - 4 Gelzenkircheno „Schalke“; (pirmas mačas - 2:0, bendras rezultatas - 5:4).

20' Christian Fuchs [0 - 1]
25' Cristiano Ronaldo [1 - 1]
40' Klaas Jan Huntelaar [1 - 2]
45' Cristiano Ronaldo [2 - 2]
52' Karim Benzema [3 - 2]
57' Salif (Leroy) Sane [3 - 3]
84' Klaas Jan Huntelaar [3 - 4]

*** - pateko į ketvirtfinalį

Rungtynių eiga

Pirmos 10 min. vyko permainingoje kovoje, po keletą pavojingų momentų sukūrė abiejų komandų futbolininkai. 20-ą minutę austras Christianas Fuchsas pasinaudojo madridiečių abejingu žaidimu gynyboje grąžino intrigą mače.

25-ą minutę po kampinio „Real“ klubo lyderis Cristiano Ronaldo galva išlygino rezultatą - 1:1. Tai buvo 7-as portugalo įvartis šios sezono turnyre. 31-ą minutę C. Ronaldo buvo nubaustas geltona kortele.

38-ą ir 39-ą minutėmis „Schalke“ ekipos olandas Klaasas Janas Huntelaaras turėjo dvi puikias progas įvarčiui: pirmą kartą padėtį išgelbėjo vartininkas, o antrą - puolėjas pataikė į virpsto ir skersinio sandūrą. Tuoj po minutės po užsitęsusios svečių iš Vokietijos atakos K. J. Huntelaaras iš arti pakartotiniu smūgiu įmušė antrą įvartį (1:2).

Tačiau su tuo susitaikyti nenorėjo C. Ronaldo. Po perdavimo iš kairio atakos sparno portugalas antrą kartą galvą nukreipė kamuolį į varžovų vartus (2:2). Jis turnyre pasižymėjo jau 8-ą kartą.

Antro kėlinio pradžioje Karimas Benzema po individualaus reido įmušė trečią įvartį (3:2), tiesa, gaudamas perdavimą prancūzas aiškiai buvo nuošalėje. 57-ą minutę Prancūzijos pilietybę turintis senegalietis Salifas Leroy Sane gražiu smūgiu išlygino rezultatą 3:3.

84-ą minutę K. J. Huntelaaras gražiu smūgiu išvedė svečius iš Gelzenkircheno į priekį - 4:3. Tai buvo antras olando įvartis šiose rungtynėse.

90-ą minutę Benediktas Howedesas nedaug trūko iki penkto įvarčio ir bendros pergalės aštuntfinalio dvikovoje.

„Schalke“ laimėjo mūšį 4:3, bet pralaimėjo karą 4:5.

„Porto“ nušlavė priešininkus iš Šveicarijos

Rezultatas:

„Porto“*** 4 - 0; (pirmas mačas - 1:1, bendras rezultatas - 5:1).

14' Yacine Brahimi [1 - 0]
47' Hector Herrera [2 - 0]
56' Casemiro [3 - 0]
76' Vincent Aboubakar [4 - 0]

90+1' Walter Samuel („Basel“) - raudona kortelė

*** - pateko į ketvirtfinalį

Rungtynių eiga

„Porto“ kartu su Londono „Chelsea“ klubu šį sezoną Čempionų lygos turnyre dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio ir antrą kartą po triumfo finale 2004 metais pasiekė bent ketvirtfinalį.

14-ą minutę alžyrietis Yacine'as Brahimi atliko puikų baudos smūgį ir „Porto“ išsiveržė į priekį - 1:0. Toliau vyko atkalus mūšis. Iniciatyva priklausė portugalams, o šveicarai bandė kontratakuoti. Progomis įvarčiui apsikeitė kamerūnietis Vincent'as Aboubakaras („FC Porto“) ir Shkelzenas Gashi („Basel“). Po pirmų 45 minučių minimalią persvarą turėjo „Porto“ futbolininkai.

Antro kėlinio pradžioje - 47-ą minutę - meksikietis Hectoras Herrera pelnė antrą „Porto“ įvartį (2:0). 56-ą minutę brazilas Casemiro puikiu smūgiu iš 28 metrų nuotolio pasiekė trečią įvartį ir labai priartino Porto komandą prie ketvirtfinalio.

76-ą minutę jau minėtas V. Aboubakaras pratęsė varžovų triuškinamą - 4:0. „Porto“ galingai žengė į turnyro ketvirtfinalį, nušluodami oponentus bendru rezultatu - 5:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)