Lietuvis pačioje trečio kėlinio pabaigoje iš nugaros apkabino ir pargriovė pro jį prasiveržusį LeBroną Jamesą bei buvo nubaustas nesportine pražanga. Maža to, LeBronas nustūmė nuo savęs ranką, kurią po incidento ištiesė JV, ir taip tik dar labiau užvedė arenoje susirinkusius žiūrovus.

Mačą tarp dėl antros vietos Rytų konferencijoje kovojančių „Raptors“ ir „Cavaliers“ ekipų 120:112 laimėjo svečiai, o J. Valančiūnas ir L. Jamesas buvo rezultatyviausi saviškių gretose: mūsiškis surinko 26 taškus (12/17 dvitaškiai, 2/2 baudos) ir 11 atkovotų kamuolių, amerikietis – 29 taškus ir 14 rezultatyvių perdavimų.

Nepaisant itin sėkmingo pasirodymo, J. Valančiūno po susitikimo žurnalistai klausinėjo praktiškai vien apie pražangą prieš LeBroną.

„Nesistengiau jo sutraumuoti, tik siekiau išvengti dėjimo į mūsų krepšį. Nieko asmeniško. Aš tiesiog dariau savo darbą, o kokiu būdu – tai jau nesvarbu. Tikrai nenorėjau papildomo dėmesio. L. Jamesas – ne tas žaidėjas, kuriam sustabdyti užtektų švelnios pražangos. Turiu apginti krepšį ir man nėra skirtumo, kas jis toks – LeBronas ar kas kitas“, – ramiai aiškino Jonas.

Tuo metu L. Jamesas buvo kiek kitokios nuomonės.

„Galbūt man reikia šiek tiek labiau save saugoti. Nenoriu pernelyg į tai gilintis, kad neatrodyčiau verkšlenantis ir negalintis už save pastovėti, bet prieš mane imamasi vis daug tokių veiksmų, kurie nėra krepšinio dalis. Tačiau tuo rūpinasi teisėjai ir jie nusprendžia, kokio tipo tai pražanga. O man reikia išlaikyti savo koncentraciją, prisiminti rungtynių svarbą ir tuo pačiu saugotis“, – teigė jis.

LeBronas pakomentavo ir tai, kodėl atsisakė priimti J. Valančiūno ištiestą pagalbos ranką.

„Kam man jo pagalba? Aš turiu komandos draugus, kurie man padės. Tai ir svarbiausia“, – nukirto puolėjas.

Jam pritarė ir „Cavs“ treneris Davidas Blattas bei „centras“ Kendrickas Perkinsas, pareiškę, kad tai buvo ne kieta, o nešvari pražanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)