"Visi teroristų tinklo "Al Qaeda" kovotojai jau apleido savo pozicijas Rytų Afganistane esančiame Tora Boros kalnų masyve, o pats Bin Ladenas galėjo pabėgti į Pakistaną", - sakė M.Fahimas.

Prieš Talibaną kovojančios pajėgos sekmadienį pranešė, kad jų kovotojai užėmė paskutinę Afganistane buvusią O.bin Ladeno tvirtovę - kalnų urvų ir tunelių tinklą Tora Boroje.

"Visi jo vyrai buvo išblaškyti, o Osama bin Ladenas su maža ištikimiausių savo bendražygių grupele dingo - galima daryti prielaidą, jog jie galėjo pasitraukti į Pakistaną, - sakė M.Fahimas Kabule.

"Osama bin Ladenas naudojosi Afganistanu kaip saugiu ir patikimu bastionu. Šalyje jis turėjo kelias teroristų mokymo stovyklas ir įtvirtintas bazes. Tačiau visos jos sunaikintos, o pats Bin Ladenas dabar jaučiasi pažemintas ir išsigandęs", - pridūrė jis.

"Aš nemanau, kad šiuo metu Bin Ladenas turi bent mažiausią galimybę planuoti ar įvykdyti kokį nors teroro išpuolį, nes dabar jis galvoja tik apie savo gyvybę", - teigė gynybos ministras.

Kiti sukarintų Afganistano grupuočių vadai taip pat mano, kad įtariamas rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Vašingtone bei Niujorke užsakovas ir jo šalininkai pabėgo iš šalies.