Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Juo labiau kad visas nuogų (ir ne tik vandens) pramogų grožis gali atsiskleisti ne tik pajūryje. Tad pristatome jums kelias „pačių-pačiausias“ vieteles, kuriose nusimesti drabužius smagiausia - nuo kempingo „be drabužių“ iki nuogalių kruizo.

Kaiser-Friedrich-Therme, Vysbadenas (Vokietija)

Ne kartą geriausia pirtimi pasaulyje pripažinta Kaiser-Friedrich-Therme tikrai turi kuo didžiuotis. Romėnų laikų terma, įsikūrusi virš karštosios versmės buvo atstatyta 1918 metais ir iki šiol žavi kiekvieną čia atvykusį savo nuostabia architektūra. Tačiau tai - toli gražu ne vienintelis dalykas, priversiantis jus išsižioti apsilankius čia pirmą kartą.

Nuo pirčių, baseinų, karštųjų vonių ir SPA procedūrų gausos viešnagės Kaiser-Friedrich-Therme dienotvarkės sudarymas gali tapti tikru galvos skausmu net užkietėjusiam pirčių mylėtojui. Nors maudymosi kostiumėlis ar jūsų mėgstamiausios glaudės pirtyje yra griežtai draudžiami dėl griežtų higienos reikalavimų, su jais galite pabandyti įšokti į baseiną. Tačiau taip pasielgę, atrodytumėte kaip tikras keistuolis - nuogą kūną šioje įstaigoje įprasta paslėpti tik iš jos išeinant.

Au Naturel Club - slaptasis paplūdimio kurortas Riviera Maya (Meksika)

Nors ši vietelė ir buvo ilgą laiką vadinama „slapta“, minėtas žodis jos pavadinime šiandien atlieka gana simbolinį vaidmenį. Jau spėjęs visame pasaulyje išgarsėti milžiniškas penkių žvaigždučių kompleksas Meksikos Jukatano pusiasalyje - viena geriausių (ir prabangiausių) vietų pasaulyje bet kokioms nuogalių linksmybėms (ir ramiam poilsiui) „viskas įskaičiuota“ režimu.

Plage de Tahiti, San Tropezas (Prancūzija)

Geriausiu nudistų paplūdimiu ši vietelė tapo maždaug tuo metu kai Plage de Tahiti pavadinimas tapo kažkuo panašiu į bendrinį terminą. Ir nors visame pasaulyje yra begalė kitų šaunių nuogalių pliažų, šiam Prancūzijos rivjeros kampeliui sunku atsispirti ne tik dėl Viduržemio jūros žavesio ir vietinių moterų grožybių, tačiau ir ilgamečių tradicijų, susiviliojančių čia pulkus įžymybių iš skirtingų planetos kampelių.

Bare Necessities Tour & Travel (kruizas per Italiją, Graikiją, Juodkalniją, Albaniją, Slovėniją ir Kroatiją)

Mūsų laikais tikrą nuogalių kruizą atrasti nėra labai lengva, tad išrinkti geriausią iš jų nėra labai sunku. Iš Romos į Veneciją plaukiančioje prabangioje jachtoje jums „gresia“ sutikti apie 3000 naujų draugų, dauguma kurių bus ne mažiau nuogi negu jūs. Ir neverta pamiršti, kad be nesibaigiančių pramogų denyje jūsų laukia nuogybėms draugiški sustojimai dar bent šešių šalių uostose.

Valalta, Rovinj (Kroatija)

Šauniausias pasaulyje nuogalių kempingas įsikūręs vienoje žavingiausių Kroatijos pajūrio juostos vietų ir garsėja ne tik turtinga istorija (ši įstaiga čia pat veikia jau septintą dešimtmetį), tačiau ir ypatingu „draugiškumu aplinkai“. Nepaisant to, kad metai dar tik prasidėjo,
Valalta kempingas jau spėjo gauti ADAC apdovanojimą, kuo buvo pripažintas geriausiu kempingu visoje Europoje.