Daugkartinė Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusių čempionato prizininkė ir nugalėtoja, Vilniuje 3000 metrų sportinio ėjimo rungtyje užėmusi 3-ią vietą teigė, kad šis apdovanojimas tik padeda apsispręsti, ką veikti po mokyklos baigimo.

„Šiuo metu esu dvyliktokė ir ruošiuosi egzaminams. Baigusi mokslus planuoju tęsti sportininkės karjerą ir studijuoti kūno kultūros programą Vilniuje. Man, kaip jaunai sportininkei, svarbu patirti, kad dalyvavimas varžybose, įdedamos pastangos gali atnešti ir finansinę naudą, o ne tik išlaidas“, - pasakojo Lietuvos 3000 m sportinio ėjimo rekordininkė.

Ž. Vaiciukevičiūtė neslepia, kad jos svajonė yra įvykdyti olimpiados normatyvus ir jei pavyks, startuoti dar 2016 metų olimpiadoje Rio De Žaneire.

„Nors ir sunku, bet kol kas suspėju ir gerai mokytis, ir ruoštis varžyboms. Prieš Vilniuje vykusias varžybas su klubu buvome išvykę į dviejų su puse savaitės treniruočių stovyklą Ispanijoje. Čia ruošiausi artėjančioms Europos taurės varžyboms Ispanijoje ir Europos čempionatui Švedijoje. Šiemet tikiuosi iš šių varžybų grįžti su medaliais“, - apie sezono planus pasakojo pernai JAV vykusiame pasaulio jaunimo čempionate, 10 kilometrų sportinio ėjimo rungtyje, 12-ą vietą užėmusi sportininkė.

250 eurų prizai geriausiems jaunuoliams taip pat įteikti bus vasario 20-21 dienomis Klaipėdoje vyksiančių Lietuvos čempionato ir jaunimo pirmenybių metu. Taip pat birželio mėnesį Kaune vyksiančių Lietuvos lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybų ir rugpjūtį Palangoje vyksiančio Lietuvos čempionato metu.

Vilniuje vykusių varžybų metu „Kauno maratono klubo“ pirma komanda užėmė 3-ią vietą klubų įskaitoje. Du klubo sportininkai buvo pirmi 400 m bėgimo rungtyje (Eva Misiūnaitė, 57,24 sek. ir Rokas Pacevičius 49,81 sek.).

„Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis profesionalus ir mėgėjus sportininkus. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį tarptautinį renginį – „Kauno maratonas 2015“, kuris vyks birželio 14-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją