Į klausimą, kaip jis vertina tai, kad socialdemokratai svarsto ir kitus kandidatus į Prezidento postą, sukeldamas linksmą šurmulį tarp susirinkusių žurnalistų Premjeras patikino: "jei aš bent kiek vadovauju partijai, tai aš negirdėjau, kad būtų būtų svarstomi kiti kandidatai".

Kol kas apie ketinimus kitų metų pabaigoje kelti kandidatūrą į Prezidentus oficialiai yra deklaravęs Kazys Bobelis, kurį deleguoja Lietuvos krikščionys demokratai, taip pat Naujosios demokratijos ir Valstiečių partijų keliama Kazimiera Prunskienė.

Realiu kandidatu į būsimuosius Prezidentus yra ir konservatorius Andrius Kubilius, tačiau jo partijos kolegos yra užsiminę, kad jei dešinieji nutartų susitelkti, būtų sprendžiama dėl bendro dešiniųjų kandidato.

Paskutiniųjų apklausų duomenimis, populiariausias politikas - Prezidentas Valdas Adamkus - dar nepasakė, ar kels savo kandidatūrą Prezidento rinkimuose.

Liberalai dėl savojo kandidato į Prezidentus apsispręs kitų metų sausį, valdančiajai daugumai priklausantys socialliberalai taip pat dar nėra įvardiję savojo pretendento į šalies vadovus, nors stipriausiu neoficialiai yra laikomas Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.