Visi klystame ir čia neketinu nieko mokyti gyventi. Jau ne tai yra aktualiausias dalykas. Šiandienos pagrindinė problema, patikslinant, tiesiog baisus dalykas, yra Lietuvos teisinė sistema, prieš kurią dabar priešinamas gerb. B. Burgis. Baisu net ką nors labai atvirai rašyti, nes „paukšt“ ir rytoj ateina šaukimas į teismą už, pavyzdžiui, Lietuvos teisinės sistemos pavadinimą nevykusia.

Jeigu jau toks šaukimas ateis, ką gi, tada kelsim dar didesnį vėją, nes negalime leisti, kad mūsų valstybėje dėtųsi tokie dalykai. Labai liūdna, tačiau šis galimas teismo procesas atspindi didelę Lietuvos žaizdą. Manau, kad kol yra žmonių, balsuojančių už R. Paksą ir V. Uspaskichą, tol ir tokie nesąmoningi teismo procesai kaip B.Burgio bus galimi.

Pateiksiu kitą pavyzdį, šįkart iš pasakų. Yra tokia pasaka „Nuogas karalius“. Taigi, karalius nuogas, bet visi giria jo drabužius. Manau, kad Taip ir čia, V. Uspaskichas turi reikalų su teisėsauga, tačiau kaip ir nenuteistas, oficialiai niekas neįrodyta ir labai daug žmonių už jį ar jo žmones balsuoja. Taip pat atsiranda ir balsuojančių už R. Paksą, nes „aplinka kalta“.

Taip ir ta KTUG mergaitė, nuo kurios viskas prasidėjo: „prisidirbo“, tačiau tėvai galbūt teisininkai, tai kaip ir „neprisidirbo“. Ir baisu pasakyti ką nors, nes gresia teisinė atsakomybė. Taip ir garbiname nuogo karaliaus drabužius. Nes baisu būti pašauktam į teismą – galutinai neįrodyta, kad karalius nuogas. Štai ir pasakiau, ką galvoju apie Lietuvos teisinę sistemą.

Reikia apie tai kalbėti. Pasaulis neliko abejingas Charlie Hebdo tragedijai, nes buvo peržengtos ribos. Nelikime abejingi ir B. Burgio procesui, nes ribos peržengtos, darosi kažkokios nesąmonės. O jei tylėsime ir bijosime šaukimo į teismą „nė už ką“, tai tada nei V. Putinui nepasipriešinsime, nes iš baimės kokiam nors idiotiškam referendume nubalsuosime taip, kaip jam reikia. Tada jau tikrai „šakės“ viskam. Galbūt mano pavyzdžiai netinkami ir neadekvatūs, kalba ne itin graži, tačiau aš nepretenduoju į objektyvią publicistiką.

Aš pasipiktinęs. Aš kovoju už geresnę Lietuvą ir palaikau savo direktorių. Tikiu, kad žodis dar gali šį tą Lietuvoje pakeisti. Sėkmės ir stiprybės B. Burgiui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti nuomonė? Tai galite padaryti žemiau arba rašydami el.paštu pilieciai@delfi.lt: