Sausio 13-15 dienomis buvo organizuoti reidai „kabliautojų“ pamėgtose vietose. GGAI pareigūnai surengė pasalą Kauno rajone prie Nevėžio upės, ties Užliedžiais. Ši vieta yra gausiai lankoma ne tik žvejų mėgėjų, bet ir „kabliautojų“. Pareigūnams neteko ilgai laukti, kad įsitikintų, jog „kabliautojams“ prasto oro nebūna, o ir upe plaukiantys ledai neatbaido jų noro sugauti žuvį draudžiamu būdu.

GGAI pareigūnai, nufilmavę tiek piliečius žvejojančius draudžiamu būdu, tiek jų paslėptas žuvis žolėse, sulaikė 4 asmenis. Jiems buvo surašyti ATPK protokolai už žvejybą draudžiamu būdu. Šiems piliečiams teks atsisveikinti su žvejybos įrankiais, sumokėti nemažas baudas, siekiančias nuo 116 iki 290 EUR (400- 1000 Lt), bei atlyginti daugiau kaip 450 EUR (1550 Lt) padarytą žalą žuvų ištekliams. Sulaikyti piliečiai pareigūnams yra žinomi savo srities „profesionalai“. Jie draudžiamu būdu sugautas mažas kuojas bei karšius išmeta į vandenį, nes kaip patys sako, „menkavertės“ žuvies jiems nereikia.
Konfiskuotas draudžiamas žvejybos įrankis

Vienam pažeidėjui iš „ketveriukės“ užteko įžūlumo nepaklusti pareigūnų teisėtiems reikalavimams ir neatiduoti „kabliavimui“ naudotos meškerės. Jam papildomai bus surašytas ATPK protokolas už pasipriešinimą ir pareigūno teisėtų reikalavimų nevykdymą. Už tai gresia bauda nuo 145 iki 290 EUR (500-1000 Lt).

Sausio 13 d. GGAI pareigūnams taip pat įkliuvo pilietis, žvejojęs draudžiamu užkabinamuoju būdu. Draudžiamu būdu buvo sugavęs 2 lynus, 3 karšius, 1 šapalą. Jam teks sumokėti administracinę baudą ir atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams, kuri yra didesnė nei 360 EUR (1200 Lt). Pilietis draudžiamu būdu žvejojo kauniečių ir miesto svečių gausiai lankomoje vietoje - Nemuno saloje ties Žalgirio arena. Nepasisekė jam, nes ir šią „kabliautojų“ pamėgtą vietą pareigūnai puikiai žino ir gauna nemažai pranešimų iš sąžiningų piliečių.

Pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu didėja mėgėjų žvejų sąmoningumas ir jie, matydami, kad į jų pranešimus yra reaguojama, vis dažniau praneša apie pažeidėjus arba draudžiamu būdu žvejojančius asmenis. Piliečių sąmoningumo dėka buvo pagautas ne vienas pažeidėjas, todėl tikimasi, kad jis nemažės.