Estijoje šiuo metu jau įrengta apie 160 greitojo įkrovimo stotelių, o šalies keliais važinėja apie 1100 elektromobilių. Palyginimui – Lietuvos transporto priemonių registre yra tik 65 elektra varomi automobiliai.

„Kaip ir persėsdami nuo arklių prie automobilių vairų, taip ir dabar pereidami prie elektromobilių turime keisti vairavimo įpročius. Turime galvoti kaip vairuojame, taip pat daugiau planuoti. (...) Pavyzdžiui, anksčiau penkiems darbuotojams reikėjo penkių mašinų, o dabar tie patys penki dirba su dviem „Mitsubishi i-MiEV“. Taigi viskas yra mūsų galvose. Reikia tik skaičiuoti ir planuoti“, – sakė Talino Technikos universiteto katedros vedėjas Svenas Andersenas.

Prie elektromobilių populiarumo Estijoje itin prisidėjo tai, kad tokie automobiliai iki praėjusių metų rudens buvo siūlomi kone perpus pigiau. Mat elektromobilius perkantys estai galėjo gauti iki 18 tūkst. eurų paramą, o tokios dotacijos gerokai išjudino rinką.

Apie estų elektromobilių naudojimo patirtį žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)