Didžiausias įtartinų kupiūrų kiekis antradienį užfiksuotas apie 12 val. Alytuje, Vingio gatvėje esančioje parduotuvėje. Čia atliekant gautų pinigų inkasavimą, rasta 13 galimai padirbtų 50 eurų vertės kupiūrų. Dėl šio įvykio į areštinę uždaryti trys įtariami vyrai - 33-ejų, 35-erių ir 24-erių metų, pranešė Policijos departamentas.

Dar du galbūt padirbtų eurų atvejus inkasatoriai užfiksavo Klaipėdoje. Apie 11 val. Minijos gatvėje, atliekant gautų pinigų iš banko inkasavimą, rasta galimai padirbta 200 eurų vertės kupiūra, o atliekant gautų pinigų iš bendrovės inkasavimą, rasta galimai padirbta 50 eurų vertės kupiūra.

Vilniuje antradienį padirbtų eurų 44-erių metų vyras atnešė į banką - apie 10 val. Pamėnkalnio gatvėje esančiame banke vyras pateikė galimai padirbtas dvi 50 eurų vertės kupiūras. Galbūt padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą gyventoja į banką atnešė ir Klaipėdoje - 37 metų moteris pinigus pateikė Taikos prospekte esančiame banke.

Atsiskaityti už prekes įtartinais eurais antradienį bandyta bent tris kartus. Vilniuje, parduotuvėje Mindaugo gatvėje, apie 15 val. 37-erių metų vyras pateikė galimai suklastotą 20 eurų vertės kupiūrą. Apie 13 val. 50 min. Alytaus rajone, Vangelonių kaime, parduotuvėje, 18-metis jaunuolis, atsiskaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą; jaunuolis uždarytas į areštinę. 17 val. 26 min. Prienuose, parduotuvėje Stadiono gatvėje, , 45-erių metų moteris, atsiskaitydama už prekes, pateikė galimai padirbtą 20 eurų vertės kupiūrą; ji apklausta.

Lietuvoje sausio 1 dieną įvedus eurą, užfiksuota dešimtys galimų valiutos padirbimo atvejų visoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)