Apie visą situaciją iš pradžių. Paskambino apsiverkusi močiutė, kuri gyvena Medininkuose. „Miršta mano katės...“ Paaiškėjo, kad kačių mylėtoja priglaudžia visus, kas pasibeldžia. Anot moters, žmonės jai primeta kačių, nes žino, kad ji negali atsakyti, myli gyvūnus. Šiuo metu situacija tragiška. Virusinės ligos užpuolė globojamas močiutės kates, dvi jau mirė, liko 18. Yra įvairaus amžiaus.

Iš požymių panašu, kad tai kalicivirozė ir rinotracheitas (tragiška sloga, kosulys, užpūliavusios akys, kraujingos, pūlingos žaizdos burnos ertmėje, stemplėje - gyvūnai nieko neėda, kenčia siaubingus skausmus, kraujuoja iš kvėpavimo takų).

Neliko kito varianto, kaip tik pačius silpniausius talpinti į stacionarą. Moteris du prasčiausiai atrodančius skubiai atvežė į Vilnių (tai raudonplaukis katinukas ir raina katytė). Stotyje juos perėmėme, perdavėme šiek tiek vaistų likusiems. Tikėkimės, kad taip laimėsime bent truputį laiko. Ligoti gyvūnai dėl komplikacijų negali valgyti ir miršta tiesiog iš bado, anemijos.

Netrukus paaiškėjo, kad prieš kelis metus viena gyvūnų globos organizacija jau buvo parėmusi iš tos pačios moters keliolika sunkiai sergančių kačių. Dalį pavyko išgydyti ir padovanoti, dalį teko užmigdyti... Praėjo vos keli metai ir ten vėl situacija tokia pati! Tikrai svyra rankos...

Situacija siaubinga - nešildoma patalpa, daugiausiai 10 laipsnių šilumos ir krūva alkanų ligonių joje. Negana to, kieme dar yra šuniukas, kuriam taip pat skubiai reikia profesionalios pagalbos - išplikęs, ant nugaros - kumščio dydžio auglys.

Visų labai prašome padėti ir prisidėti prie šių nelaimėlių gelbėjimo. Kas galite jiems kokį pinigėlį paaukoti, kas galite - priglausti, padovanoti geriems žmonėms. Globėjų tikrai nepaliksime vienų. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.