Deja, jau prieš vidurnaktį į DELFI redakciją pradėjo kreiptis tėvai, besiskundžiantys, kad "užlūžo" Vilniaus miesto savivaldybės internetinis puslapis.

Vilniuje ir vėl stringa priėmimas į darželius. Liko vos kelioms minutėms iki registracijos, o prisijungti nėra galimybės, nes savivaldybės puslapis tiesiog nepasikrauna, - rašo viena skaitytoja. - Manau juokinga, kad mokėdami mokesčius tėvai turi naktimis nemiegoti bandydami užregistruoti vaikus į darželius“.

„Vilniaus savivaldybe ir vėl kiša pagalius į ratus. 00.00 stengiamės prisijungti prie puslapio norėdami užregistruoti vaiką, o šis jau neveikia... Metus laiko ruošiasi tėvų antplūdžiui, bet vis tiek nesugeba pasiruošti. Jau net nebejuokinga, o tik graudu“, - rašo Dovilė.

„Norintys nežinia kada galės tai padaryti, nes savivaldybės puslapis strigo jau iš vakaro, o startavus registracijos valandai, tiesiog nebeveikia... Ką ir besakyti“, - skundžiasi Jūratė.

Savivaldybė: neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienio rytą praneša, kad dėl kol kas nenustatytų techninių priežasčių registracija sutriko ir buvo sustabdyta. Neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą. Kol kas registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas nevyks nei elektroninėje erdvėje, nei Vilniaus miesto savivaldybės Interesantų skyriuje.

Išorės intervencijos galimybės neatmeta ir meras Artūras Zuokas. 

„Dėl kol kas nenustatytų techninių priežasčių registracija sutriko ir buvo sustabdyta. Neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą. Kol kas registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas nevyks nei elektroninėje erdvėje, nei Vilniaus miesto savivaldybės Interesantų skyriuje", - teigia meras A. Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybė labai atsiprašo tėvelių už nesklandumus ir patirtus nepatogumus dėl neveikiančios  registracijos į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas.

Specialistai aiškinasi gedimų priežastis ir kai tik jos bus nustatytos bei pašalintos, specialistai jas  paaiškins  ir registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas bus atnaujinta.

Apie atnaujintą registraciją tėveliai bus informuoti iš anksto – ne vėliau kaip prieš 24 val.  

A. Zuokas atsiprašo

Meras Artūras Zuokas socialiniame tinkle atsiprašė tėvelių. Pasak jo, registracija neveikia dėl kol kas nežinomų techninių priežasčių.

Paklaustas, ar bus galima pirmadienio rytą vaikus į darželį užregistruoti savivaldybėje, A. Zuokas atsakė, kad visos registracijos formos yra sustabdytos iki atskiro pranešimo. 

Prašymų į darželius 2015 metams registracijos laikas bus nukeltas, ir apie atnaujintos registracijos datą bus paskelbta iš anksto. Savivaldybėje nuo 2015 m. sausio 12 d. darbo metu prašymų į darželius registracija taip pat nebus vykdoma.

Prašymų į darželius priėmimas savivaldybės internetinėje svetainėje turėjo prasidėti vidurnaktį į pirmadienį. Savivaldybė žadėjo, kad sklandžiam sistemos darbui užtikrinti visą naktį dirbs informacinių technologijų skyrius.

Prioritetas eilėse numatytas tiems vaikams, kurie yra registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje ir kuriems vieta darželyje nebuvo skirta pernai.

Artūro Zuoko įrašas „Facebook“

Pirmumo teisė eilėse taip pat teikiama vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, taip pat tų šeimų, kurių vaikai jau lanko konkretų darželį, kitiems vaikams, vaikams, kurių vienas iš tėvų miręs ar dingęs be žinios, neįgalus.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriuje BNS patvirtino, kad jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumą gaus anksčiau pateikti prašymai.

Šiuo metu ikimokyklines ir priešmokyklines įstaigas Vilniuje lanko apie 27,5 tūkst. vaikų, savo eilės dar laukia apie 700 vaikų, kurie į įstaigas nepateko 2014-aisiais. Iš viso pernai į darželius prašyta priimti per 7,2 tūkst. vaikų.

Tėveliai, prašome Jūsų, pasidalinkite patirtimi, kaip vaikus į darželį sekėsi užregistruoti Jums. Galbūt turite pasiūlymų, kaip galima būtų patobulinti registraciją? Tai galite padaryti žemiau arba siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1417)