"Yra priežiūros institucijos, kurios turėtų aktyviau dirbti. Jos taip pat turėjo ruoštis, galbūt tam trumpajam laikotarpiui priimti laikinam darbui daugiau žmonių, kad galėtų patikrinti. Visada, kada jaučiama kontrolė, šito nebūna, reiškia, nepakankamai pasiruošė ir kontroliuojanti institucija", - trečiadienį kalbėdama "Žinių radijui" konstatavo Seimo pirmininkė.

Vartotojai skundžiasi, kad prekybos tinklams priklausančiuose prekybos centruose pasitaikė atvejų, kai sumokant litais kasose grąža atiduodama ne eurais, bet litais, primena ELTA. Taip pažeidžiama įstatymo nuostata, įpareigojanti verslo subjektus pirmąsias 15 kalendorinių dienų nuo euro įvedimo dienos, atsiskaitant grynaisiais pinigais litais, grąžą atiduoti tik eurais.

Šimtus skundų gavusi Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) kreipėsi į didžiausių prekybos tinklų vadovus ir paprašė paaiškinti galimų pažeidimų priežastis ir nurodyti, kokių veiksmų bus imamasi siekiant juos pašalinti.

Priežiūros institucijos, kurių veiklą kontroliuoja ir koordinuoja VVTAT, žadėjo patikrinti vartotojų skunduose nurodytus verslo subjektus ir, nustačius euro įvedimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, pritaikyti nustatytas ekonomines sankcijas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją