Vienas sostinės taksi vairuotojas, norėjęs likti neįvardytas, DELFI pasakojo, kad mažuma klientų už kelionę mokėjo eurais.

„Viskas praėjo gerai. Apie 4 val. ryto per raciją paklausiau kolegų, ar kam nors eurais atsiskaitė, tai mažuma atsakė teigiamai. Per visą naktį man už kelionę eurais mokėjo tik du kartus, pirmą kartą – apie 5 val. ryto. Man pasirodė, kad į klubus išsiruošęs jaunimas turėjo krūvas litų, kuriais pasirūpino iš anksto, o eurų jie jau gavo baruose kaip grąžą“, - įspūdžiais po darbo dalijosi pašnekovas.

Anksčiau taksistai, kaip ir smulkieji prekybininkai, nuogąstavo, kad žmonės norės atsiskaityti stambaus nominalo kupiūromis, tačiau šios baimės neišsipildė.

Pašnekovas tvirtino visiems mokantiems atidavęs grąžą litais.

„Buvo netgi pora žmonių, kurie paklausė, ar turėsiu grąžos litais. Matyt, žmonėms sunku skaičiuoti eurais. Buvo viena situacija, kai keleivė, kuri mokėjo eurais, buvo nepatenkinta, kad grąžą gauna litais. Tačiau kartu važiavęs pakeleivis ją nuramino, kad turės dar dvi savaites, per kurias galės išleisti litus“, - pasakojo taksistas.

Jis sakė porą sykių naktį nuvažiavęs į degalinę nusipirkti kavos, mokėjęs litais ir labai greitai sulaukęs grąžos euro centais.

Tačiau jo bičiuliui, kuris naktį apie 2 val. važiavo iš Kauno į Vilnių, nepavyko nusipirkti langų skysčio, nes pakeliui buvusios degalinės tuo metu buvo visiškai uždarytos.

Džiaugėsi priimantys korteles

Programėlės „Taxify“, leidžiančios išmaniaisiais telefonais išsikviesti taksi, vadovas Lietuvoje Mantvydas Vaičiūnas DELFI pasakojo, kad labiausiai sklandžiu darbu džiaugėsi tie taksistai, kurių automobiliuose įrengti atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis terminai, o grynuosius priimantys vairuotojai artėjant rytui mokantiems litais ir grąžą atiduodavo litais.

„Visi bankų kortelių terminalai veikė sklandžiai. Žmonės irgi aktyviai norėjo atsiskaityti kortelėmis. Iš pradžių bijota, kad kortelės neveiks, bet kai vairuotojai pamatė, kad jos veikia, tada imta aktyviai jas naudoti, nes nereikia nei skaičiuoti, nei konvertuoti valiutos. Juo labiau, kad taksi vairuotojai nelabai mėgsta laukti, kol skaičiuojama, nes Naujųjų metų naktį kiekviena minutė yra pinigai“, - komentavo jis.

Keleiviai taip pat pirmąją naktį po naujos valiutos įvedimo norėjo atsiskaityti eurais.

„Bandė klientai atsiskaityti eurais, tik dėl didelio srauto vėliau vairuotojams pasidarė sunku skaičiuoti, kiek grąžos eurais atiduoti, jei mokama litais. Todėl kai kurie vairuotojai mokantiems litais grąžą atiduodavo litais. Taigi taksistai dirbo ir su eurais, ir su litais“, - teigė M. Vaičiūnas.

Jo duomenimis, po vidurnakčio iškvietimų skaičius buvo išaugęs maždaug penkis kartus, o aptarnauti pavyko maždaug dukart daugiau žmonių nei įprastą savaitgalio naktį.

Lietuvos taksi asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas DELFI sakė, kad naktis praėjo puikiai, jokių netikėtumų nebuvo, dauguma klientų atsiskaitinėjo litais.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS VILNIUJE:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)