Turkų klubą, susiduriantį su finansiniais sunkumais, papildė vidurio puolėjas Aleksas Maričius ir amerikietis gynėjas Justinas Carteris. Kauniečių vyriausias treneris Gintaras Krapikas neslepia, kad tokios rokiruotės pasirengti rungtynėms nepadeda, tačiau priešininkų lyderiai vis tiek išlieka aiškūs.

„Be abejo, kad tai nepadeda. Iš kitos pusės žinome, kad jų žaidimą savo rankose laiko Carlosas Arroyo, jam talkina Zoranas Ercegas, Vladimiras Micovas ir kitas naujokas Patrickas Youngas. Bus įdomu, kaip jų treneris spės integruoti naujokus į žaidimą. Tačiau pagrindiniai žaidėjai yra aiškūs, tam ir ruošiamės“, – kalba G. Krapikas.

„Galatasaray“ šias rungtynes namų arenoje žais be sirgalių. Tai, G. Krapiko manymu, turėtų būti tik pliusas kauniečiams.

„Tokiose šalyse žaidžiant, kur komandos labai priklauso nuo stipraus ir emocingo palaikymo, mums tai nebus minusas. Sunkiau būtų žaisti pilnoje arenoje“, – sutinka jis.

„Žalgiris“ po paskutinių rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) su „Mažeikiais“ (95:47) ilsėjosi tris dienas ir treniruotis susirinko gruodžio 27 d. Ar šventės nesutrukdė tinkamai pasirengti kovai, anot G. Krapiko, paaiškės tik rungtynių dieną. Jis nesibaimina ir dėl lyderio Jameso Andersono pasirodymo po atostogų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

„Nors ir esame profesionalai, bet iš kitos pusės esame žmonės. Turime visą sudėtį. Willas Cherry, kuris buvo gavęs čiurnos traumą, jau dalyvavo treniruotėse ir yra pasiruošęs žaisti. J. Andersonas mums labai padėjo pirmoje sezono pusėje ir aš jam buvau pažadėjęs, kad jis galės grįžti namo šventinių atostogų. Manau, kad būdamas profesionalas jis jas praleido normaliai. Vakar Jamesas dalyvavo treniruotėje, kaip nebūtų praleidęs tų dienų. Dėl jo aš mažiausiai bijau“, – teigia strategas.

Treneris tikisi, kad ekipos naujokas W. Cherry į žaidimą įsijungs kaip įmanoma greičiau ir pradės nešti naudą, kurios iš laukiama.

Žalgiriečiai, be „Galatasaray“, šiame etape dar žais su Madrido „Real“, „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“, Belgrado „Cvrena Zvezda“, Berlyno „Alba“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipomis. G. Krapiko manymu, šiame etape nebeliko silpnų komandų – yra priešininkų, kuriuos „Žalgiris“ gali įveikti ir yra tokių komandų, kurias reikia tiesiog stengtis nugalėti.

„Galatasaray“ ir „Žalgirio“ dvikovos pradžia – antradienį 20 val.

Antradienį vyks tik dar vienas TOP-16 etapo mačas: Atėnuose 22 val. susitiks „Panathinaikos“ ir „Maccabi“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)